Tartust sõitis rong taas Valka ning varsti saab ka Riiga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval saabus Tartusse reisirong Tallinnast, kuid erinevalt vahepealsest ligi kahe aasta pikkuseks veninud ajast, jätkas raudruun oma teekonda - Valga suunas.


Proovisõit tähistab Tartu ja piirilinna Valga vahelise reisirongiliikluse taastumist. Juba 1. jaanuarist käivitub rongiliin täies mahus. Tartu ja Valga vahel hakkab rong sõitma neli korda päevas, kaks kummaski suunas.



Läti raudteekompanii abiga saab uuest aastast võimalikuks ka ümberistumisega rongisõit Tartust Riiga. Tartust kell 10 väljuvalt rongilt saab Valgas ümber istuda Passažieru vilciens rongile, mis väljub Valgast 11.42 ning jõuab Riiga kell 15.03.



Remondieelsel ajal kasutas Tartu-Valga raudteelõiku ligemale 100 000 reisijat aastas ning kuigi liiklus endises mahus veel ei taastu, on Edelaraudtee ootused positiivsed, kinnitas raudteefirma juht Kalvi Pukka.



Sõiduaeg Tartu ja Valga vahel on kolmveerand tunni võrra lühem, sest reisirongide liikumiskiirus on pärast raudtee remonttööde lõppemist kasvamas 120 kilomeetrini tunnis. Reis kestab poolteist tundi, mis on võrreldav aeg bussidega.



Rongid väljuvad Tartust Valga suunas kell 10.00 ja 18.06 ning Valgast Tartu suunas kell 5.51 ja 16.21. Peatused on Aardlas, Ropkas, Nõos, Tõraveres, Peedul, Elvas, Paluperas, Pukas, Mägistes, Keenis ja Sangastes.



Tänast tasuta proovisõitu olid tulnud nautima paljud - kes reaalsest vajadusest, kes puhtast nostalgiast. Tartus astus vagunitesse ligi poolsada inimest. Reisi tegid teiste seas lisaks raudteefirma juhtkonnale kaasa ka regionaalminister Siim-Valmar Kiisler ning Tartu linnapea Urmas Kruuse. Perroonil jagati soovijatele kuuma glögi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles