Pidutsejaid idapiiri tagant sõidab Emajõelinna rohkem nädala pärast

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Allilender.
Kaja Allilender. Foto: Kalev Saar

Aastavahetuspidudeks saabub Tartusse rohkem kodumaiseid ja vähem välismaiseid turiste.


Sihtasutuse Tartumaa Turism juhataja Kaja Allilender arvas, et aastavahetuseks eriti palju rajataguseid pidutsejaid ei tule. «Aga ma usun, et kui Venemaal algavad järgmisel nädalal jõulud, tuleb Tartusse turiste ennekõike just Peterburi regioonist ja mõned ka loodetavasti Pihkva regioonist.»



Soomlastele ei ole aastavahetuste aegne Tartu tundunud Allilenderi sõnul kuigi kuum koht. Ja Lätist tulijaid võib siin näha samuti rohkem uue aasta algul.



«Praegu olen näinud küll busse Lätist,» lisas ta. «Kuid et Lätis on raske aeg, siis tulevad nad ainult üheks päevaks ega jää Tartusse ööbima.»



Hotellide London ja Pallas juhatuse esimehe Verni Loodmaa sõnul on nende kahe hotelli aastavahetuspaketid seotud Volga restorani, Atlantise ja Pierre´iga, samuti päev varem Vanemuises toimuva balliga.



«Oleme neid pakette küll müünud, aga tuleb tunnistada, et võrreldes mõne varasema aastavahetusega on huvi nende vastu mõõdukas. Inimeste soov tulla kodust välja ja veeta õhtu meelelahutusasutuses ja seejärel öö hotellis on tagasihoidlikum,» rääkis Loodmaa.



Nimetatud paketid on suunatud eestimaistele turistidele. «Kuigi püüdeid jõuda välisturgudele, eelkõige Vene turule, on ju tehtud, aga Tartu ja meie linna hotellid seal veel praegu kanda kinnitanud ei ole,» lisas Loodmaa. «Need, kes on tulemas välismaalt aastavahetust veetma, saab endale ikkagi Tallinn.»



Seda kurbloolisust põhjendas ta nii traditsioonide kui ka transpordiga: «Kindlasti on reisimisvõimalused Tallinna eriti Vene ja ka Soome suunalt lihtsamad kui Tartusse.»


Meie linna hotellikohtadest on Loodmaa sõnul aastavahetusel hõivatud pooled.



«Ega me rohkem julgenud ka tõesti oodata,» ütles ta. «Venelaste tehtud broneeringuid uue aasta esimeseks nädalaks on aga märkimisväärselt palju, isegi rohkem kui varasematel aastatel.»



Kaja Allilender vahetab tänavu aastat sõprade ringis.


Verni Loodmaa aastavahetus on erakordne. Nimelt abiellusid tema ema ja isa 31. detsembril 1959 ja seetõttu tähistab poeg nüüd vana-aastaõhtul nende seltsis kuldpulmapäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles