Väike Reili saab lastefondi abiga koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefond otsustas toetada kaasasündinud hingamiselundkonna riketega üheaastasele Reilile aspiratsiooniaparaadi, süstevee ning voolikute soetamist.

Reili sündis 18. septembril 2012. Kuna lapse hingetorru on ava kaudu paigaldatud trahheakanüül ning ta on ka kopsude kunstlikul ventilatsioonil, on ta kogu oma sünnijärgse elu veetnud lastekliiniku intensiivravi- ning neuroloogiaosakonnas.

Et Reili saaks lõpuks haiglast koju, on tal tarvis kodust aspiratsiooniaparaati, sest ka seal peab jätkuma ravi kopsude pideval kunstlikul ventilatsioonil. Lisaks on tüdruku koduseks hooldamiseks vajalikud mitmesugused regulaarselt vahetatavad tarvikud. Kõik see tähendab Reili perele suuri väljaminekuid ning kõigeks raha ei jätku. Enamiku asjade ostu haigekassa kahjuks ei kompenseeri.

Lastefond otsustas perele appi tulla, toetades kaasaskantava aspiratsiooniaparaadi ostu 810 euroga ning tasudes poole aasta jooksul igakuise toetussummana poole tema süstevee ja voolikute arvetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles