Tartu aasta tegu on rahvusvaheline lennuliiklus

Vahur Kalmre
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk, millega Air Baltic soovijaid Tartu ja Riia vahel sõidutab.
Lennuk, millega Air Baltic soovijaid Tartu ja Riia vahel sõidutab. Foto: Sille Annuk

Postimehe ja Tartu linnavalitsuse traditsioonilisel Tartu aasta teo valimisel saatis sel aastal edu lendamist, aasta teoks 2009 valisid hääletajad rahvusvahelise lennuliikluse Tartus.


Hääletajaid oli sel korral ligi neli tuhat kolmsada, oma hääle sai anda Tartu Postimehe ja linnavalitsuse kodulehel ning ajalehele talongi saates.



Rahvusvaheline lennuliiklus sai aasta teoks ülekaalukalt, selle poolt andis oma hääle ligi kaks tuhat inimest.



Ülejäänud kümne teo hulka valiti laulupeotule viimise algatus TuleTulemine, maaülikooli võimla, Vabadussild, Tartu Ülikooli keskkonna- ja materjalianalüüsi teaduskeskuse Chemicum avamine,  TÜ/Rocki korvpallimeeskonna 3. koht Balti liigas, Art Raudva maailmameistritiitel veemotospordis, Sipsiku lasteaia valmimine, Lõunakeskuse laiendus, kirjandusfestivali Prima Vista uuel tasemel korraldamine ning Tartu Hooldekodu vana maja renoveerimine ja kogu kompleksi valmimine.



Tartu aasta tegu anti välja juba kaheteistkümnendat korda.



Varem on aasta teoks saanud: 1998 – Vanemuise kontserdimaja, 1999 – Jaani kiriku tornikiivri taastamine ning kirikukellad Peetrus ja Paulus, 2000 – korvpallimeeskonna TÜ/Delta Eesti meistri tiitel ja karikavõit, 2001 – Aura keskuse avamine, 2002 – Treffneri kooli renoveerimine, 2003 – Turusilla ehitamine, 2004 – tunnelkollektori Kesklinna-2 ehitamine, 2005 – Jaani kiriku valmimine, 2006 – hansalodi Jõmmu, 2007 – Athena konverentsi- ja kultuurikeskus ning Volga restoran, 2008 – kliinikumi uued ravihooned.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles