Popstaar Üllar Jörbergi elust valmib dokfilm

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvukad eluaastad ei paista Üllar Jörbergi (72) häirivat.
Arvukad eluaastad ei paista Üllar Jörbergi (72) häirivat. Foto: Kristjan Teedema

Tartlased Üllar ja Ester Jörberg on lahutamatu paar elus, meedias ja raamatu kaante vahel. Nüüd on nad armsasti kõrvuti ka valmivas dokfilmis.

Popstaari elulooraamat «Armastuse laul», mille on vormistanud Evelin Kivimaa, ilmus mullu detsembris. Film võtab kuju põhiliselt Viljandis tegutsevas Filmilaboris. Parasjagu on käsil montaaž.

Produtsendi ja toimetaja Antti Oolo andmeil toob filmi oktoobris vaatajate ette TV3. Režissöör on Maarja Räni. Oolo sõnul annab film aimu, kes on Üllar Jörberg ja kuidas ta elab koos oma lahutamatu kaaslase Estriga. Mõistagi on peale jutu ja pildi jäädvustatud rohkesti muusikat.

Popstaar ise oli dokfilmist rääkides tagasihoidlikult napisõnaline. Ta ei kommenteerinud eriti pikalt sedagi, et internetis on tema laulmist võimalik kuulata ja vaadata üsna rikkalikus valikus.

Elu internetita

Eriti palju vaatamisi – viie aastaga peaaegu 146 300 – on kogunud Youtube’is laul «Reisin», kus Üllar Jörbergiga laulab duetti Silvi Vrait. Viisi autor on ameerika kantristaar Kris Kristofferson, kes on 77-aastane, kõigest viis aastat Üllar Jörbergist vanem.

«Mul on Facebookis ka palju fänne, üle kahe ja poole tuhande,» ütles tartlasest popstaar. «Aga ma ise internetti ei jälgi, mul seda ei olegi.»

Kas tõesti? «Jah, ei ole, vana inimene juba ja silmi ei taha ära kulutada,» lisas ta. «Kõik asjad olen seni saanud telefoni teel ära aetud. Minu Facebooki kontoga tegeleb diskor Mike Sun.»

Popstaar Jörberg käib publikul meelt lahutamas ikka, kui aga kutsutakse – Tallinnas, Pärnus ja mujalgi. Viimase aja esinemistest suurema publiku ees peab ta eriti õnnestunuks ülesastumist Õllesummeril. Tartlaste ees oli seni päramine esinemine augustis Õlle Tares.

Uus plaat

Jörbergi viimased kolm CDd ilmusid aastal 2009. Need on kolmikplaat sarjast «Eesti kuld ja eesti süda», «Kordumatu» ja «Elujõe kaldad». Sooloplaate on ühtekokku ilmunud rohkem kui 30, peale selle kogumikud, millel on temalt mõni üksik laul, ja selliseid on Jörbergi arvestuse järgi 200 ringis.

Järgmist tartlasest popstaari häälega plaati produtseerib Peeter Kaljuste. Kaunimate armastuslauludega CD lubas ta poeriiulitele saata oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles