Metsas peidavad end puitunud haldjad

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Elva-Vitipalu maastikukaitseala lühikesel rajal käies tasub nüüd olla eriti tähelepanelik, sest igal pool kahekilomeetrise raja kõrval on end ära peitnud haldjad.

Eile käisid Haldjate rajal esimesed lapsed, üheteistkümne lähikonna lasteaia põngerjad. Koos õpetajate ja teejuhtidega otsiti üles metshaldjad ja puuhaldjad, käidi vaatamas kännuvaimu ning jões elavat näkki.

Rajal on umbes 20 haldjat ja vaimu, kes kõik on kusagil peidus. Mõne leidmiseks peab kammima pilguga männilatvu, teised on end kuivanud okstesse niimoodi puhkama sättinud, et ka tükk aega ühte kohta põrnitsedes on neid raske näha.

See oligi Gea Järvela, Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutuse juhatuse esimehe soov, mille ta Andres Rattasepale Palupera käsitöökojast edasi andis. Rattasepp tegi mõned kujud ise, muist tellis teistelt meistritelt ja siis paigutati need lastele sobiva pikkusega raja juurde nii, et tunduks, nagu elaks haldjarahvas tõesti seal oma igapäevaelu.

Raja kaart pannakse üles sihtasutuse kodulehele, nii saab igaüks ka omapäi haldjaid otsima minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles