Tudengid kudusid rattahoidjale sooja kampsuni selga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid kaunistasid kudumitega Tartu kesklinnas asuva rattahoidja. Pildil Kerli Irbo (vasakul) ning Terje Ong.
Tudengid kaunistasid kudumitega Tartu kesklinnas asuva rattahoidja. Pildil Kerli Irbo (vasakul) ning Terje Ong. Foto: Risto Mets

Teisipäeval askeldasid Tartus Rüütli tänaval asuvas rattaparklas kaks neidu, kes kudusid ja õmblesid külmast härmas metalltorude ümber lambavillasest lõngast värvilised katted.


Maaülikooli maastikuarhitektuuri tudengid Terje Ong ning Kerli Irbo selgitasid, et kudumisgrafiti on omapärane kunstivorm, mida kasutatakse näiteks liiklusmärkide, lambipostide ning teistegi torude kaunistamiseks.



Erinevalt värvidega tehtavast grafitist ei kahjusta lõng alumist pinda ning on kergelt eemaldatav.



Eks mõned tulevad ikka küsima, et mida te nüüd teete, tunnistavad neiud. Et kõik oleks aga korrektne, kindlustasid nad tagala ning võtsid linnavalitsuselt loa.



Ong ja Irbo peavad end linnaaktivistideks, kes on koos teiste maastikuarhitektidega osalenud teisteski ettevõtmistes. Aprillis võeti ette projekt «Istuge palun», mille käigus paigutati mitmele poole kesklinnas tänavatele 50 tooli.



Tartu linnakunstnik Tiit Kaunissaare oli tudengite jõulueelse ettevõtmisega rahul ning kinnitas, et kõik on kenasti kokku lepitud.



Kaunissaare lisas, et kudumite autorid hoiavad ise oma loomingul silma peal ning kokkulepe on, et kui need liiga räbalaks muutuvad, viivad tudengid taiesed ise minema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles