Uus aasta toob kooli hulga ehitajaid

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Ülenurme gümnaasiumis algab uue aasta hakul euroraha toel juurdeehitise tegemine. Kool jätkab sel ajal oma tööd, kuigi mõni klass tuleb ajutiselt ehitajatele loovutada.


«Mingil määrab hakkab ehitus meie elu segama küll, sest tuleb teha ümberkorraldusi,» ütles Ülenurme gümnaasiumi direktor Olev Saluveer. «Aga hea tulemuse nimel oleme ebameeldivusteks valmis. Meil on praegu väga suur ruumikitsikus.»



Ehitamise ajal tuleb ilmselt maha võtta ka osa olemasoleva hoone ühest välisseinast, märkis Ülenurme gümnaasiumi juurdeehitist tegeva Nor­decon Ehitus ASi juhatuse esimees Priit Jaagant.



«Arutame kooli juhtkonnaga läbi, kuidas ja millal täpselt saaks teha selliseid töid, mis segavad kõige rohkem kooli igapäevaelu,» lisas ta. «Kooli ehituse ajaks ei suleta, kuid osa klasse ja ruume mõne aja jooksul kasutada ei saa.»



Suured mured kaovad


Ligi 2300-ruutmeetrine kahekorruseline juurdeehitis kerkib praeguse õppehoone ja võimla vahele. Seal seavad end sisse Ülenurme muusikakool, gümnaasiumi söökla ning koolile ja kohalikule rahvale tehtav raamatukogu.



Lisaks teevad ehitajad korda veidi enam kui 700 ruutmeetrit vanu ruume. Sinna tulevad käsitööklassid, õpetajate tuba ja kooli juhtkonna tööruumid.



«Selle ehitusega saame suurtest muredest lahti,» kinnitas Saluveer. «Meile on tehtud palju ettekirjutisi, sest koolis pole seni näiteks tõhusat ventilatsiooni, tuletõrjesignalisatsiooni ega tuletõkkeuksi. Nüüd saavad need asjad korda.»



Laenukoormus suureneb


Kooli juurdeehitis ja pea 700 ruutmeetril praeguste ruumide põhjalik remont maksab 20,5 miljonit krooni. Sellest 10,1 miljonit krooni tuleb euroliidu struktuurifondidest, ülejäänud raha võtab vald laenuks.



«Meie laenukoormus on praegu olematu, alla ühe protsendi,» ütles Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev. «Oleme laenukoormuse hoidnud mõistliku, et saaksime vallas olulisi asju ehitada.» 



Ülenurme gümnaasiumi laienduse ehitustööd on kavas lõpetada järgmise aasta detsembris.


Järgmisena tahab vald oma gümnaasiumi juurde ehitada algklasside hoone ning siis ujula ja õpilaskodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles