Tuhanded annetajad toetasid haigeid lapsi

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu lastefond kogus laste südameoperatsioonidel vajaliku hingamis-narkoosiaparaadi soetamiseks korraldatud heategevuskampaaniaga 300 000 krooni, aparaat maksab poole rohkem.

Mai esimesed kolm nädalat väldanud kampaania eesmärk oli koguda annetusraha enneaegsete ja väikelaste südameoperatsioonidel kasutatava hingamis-narkoosiaparaadi ostmiseks kliinikumi kardiokirurgia osakonda, selgitas Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondi juhataja Piret Roos.

Kliinikumi kardiokirurgia osakond on ainus koht Eestis, kus tehakse südameoperatsioone nii enneaegsetele vastsündinutele kui ka väikelastele.

«Praegu ootab südameoperatsiooni kümmekond väikest patsienti,» lisas Roos. «Aastas opereerivad Tartu kirurgid paarikümmet südamehaiget last.»

Hingamis-narkoosiaparaat maksab 700 000 krooni. «Pool rahast on veel puudu,» ütles Roos. «Aga meil on paar mõtet, kuidas raha juurde koguda.» Ta lisas, et ka kardiokirurgia osakonna töötajad tegutsevad tõhusalt aparaadi soetamise nimel.

Inimesed said kampaania ajal lastefondile raha annetada EMT, Eesti Telefoni, Radiolinja ja TELE 2 numbritele helistades, samuti fondi koduleheküljel olevate pangalinkide abil.

Annetajaid oli ühtekokku ligi 7000. Interneti pangalinkide kaudu annetati ligi 40 000 krooni, 25-krooniste lühinumbrite kaudu 136 625 krooni ja 100-krooniste annetusnumbrite kaudu 123 500 krooni. Suurimad annetused ulatusid 5000 kroonini, märkis Roos.

Heategevuskampaania ainus kulu oli plakatite trükkimine, selle eest tasus 30 000 krooni lastefondi sponsor AS Ehituslaenutus.

Tartu lastefond on asustatud 2000. aasta sügisel eesmärgiga parandada laste ravitingimusi Tartu Ülikooli Kliinikumis.

Esimesel tegevusaastal kogus fond üle 1,5 miljoni krooni ning ostis kliinikumile elustamislaua, kaks kuvöösi, ergospiromeetri ja fiiberbronhoskoobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles