Sakalanused panid juubelipeoks püsti hiiglasliku õlletelgi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korp! Sakala liikmed.
Korp! Sakala liikmed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Korporatsioon Sakala 100nda juubeli pidustuste puhul püstitati korporatsiooni hoone taha õlletelk, kuhu mahub pidu pidama ligi 500 meest.


«Õllekann on meil reeglina ikka käes. Kui Sakala asutati oli üheks peapõhimõtteks karsklus. See aga ei pidanud kahjuks kaua vastu ja mõne aasta pärast see peapõhimõte kustutati kodukorrast,» selgitas Korp! Sakala Tallinna osakonna seenior Illimar Pärnamägi, vahendas Reporter.ee.

«Kui üliõpilased joovad niisama õlut, siis korporatsioonides on kõik see tegevus kontrolli all. Kui keegi hakkab liiga palju alkoholi tarbima, siis ülejäänud seltskond kutsub selle mehe korrale,» ütles Korp! Sakala liige Margus Tsahkna.

Tegelik kasu korporatsiooni kuulumisest on aga ikkagi selles, et noortel on võimalik läbi käia väga paljude erinevate elualade esindajatega, milliseid on vilistlaste hulgas väga palju.

«Viimase kolme aastaga on iga semester järjest rohkem soovijaid, kes soovivad astuda Korp! Sakala liikmeks ning see aasta on nii Tallinnas kui Tartus erakordselt suur noorliikmete ehk rebaste arv,» sõnas Pärnamägi.

Täna saidki värsked rebased endale n-ö värvid peale. See tähendab, et nüüd on nad ka täisväärtuslikud liikmed, keda vast nii palju enam ei kamandata kui õpipoisi staatuse ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles