Töötute huvi heakorratööde vastu kasvas hüppeliselt

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud heakorratöödel.
Töötud heakorratöödel. Foto: Lauri Kulpsoo.

Sel aastal on märgata varasemast suuremat aktiivsust osalemaks Tartu linna pakutavatel avalikel töödel. Tänavu kümne kuuga võttis Tartus peamiselt heakorratöödest osa sama palju inimesi kui eelmisel kuuel aastal kokku.


Oktoobris osales linnavalitsuse korraldatavatel avalikel töödel 57 inimest, kes tegid kokku 2639 tundi tööd. Linna sotsiaalabi osakonna peaspetsialisti Indrek Rohtla hinnangul kergitas aktiivsust linnavalitsuse üleskutse, milles kutsuti töötuid avalikel töödel aktiivsemalt osalema.



Tänavu kümne kuuga on töötutele pakutud 238 töökohta. Kokku on aasta algusest kuni 31. oktoobrini tehtud 10 302 tundi avalikke töid, mis on rohkem kui eelmisel kuuel aastal kokku.



Linna pressitalituse teatel rakendati oktoobris töötuid sügisestel heakorratöödel, riisuti lehti, ehitati aedu kalmistul ja loomade varjupaigas ning abistati eakaid aiatöödel.



Avalikke töid pakkusid linna asutused või linna osalusega sihtasutused ja ühingud - Päevakeskus Kalda, Kalmistu, Tartu Loomemajanduskeskus, Lille Maja, SA Tartu Sport, Tartu Hooldekodu ja Koduta Loomade Varjupaik



Pooleliolevate tööde lõpetamiseks aasta kahel viimasel kuul eraldas linnavalitsus reservfondist sotsiaalabi osakonnale 75 000 krooni. Täiendavad vahendid avalike tööde korraldamiseks hakkas Tartu linnavalitsus eraldama tänavu maikuust alates. Avalikel töödel osalejate töötasudeks kulub linnal tänavu ligi 485 000 krooni.



Tööturuteenuste ja -toetuste seadus lubab töötul teha ühe kuu jooksul kuni 50 tundi avalikke töid. Tartu linnavalitsus maksab töötutele töötunni eest 30 krooni.



Vabadest töökohtadest paremaks teavitamiseks sõlmis Tartu linnavalitsus tänavu jaanuaris Eesti Töötukassaga lepingu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles