Lastefond ootab jõulukinke pisimatele

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõigil soovijail on nüüd võimalik teha annetusi Tartu lastefondi vastavatud arvele, jõulu esimesel pühal saab telefonitsi raha kinkida Tartu lastekliinikule ja Tallinna lastehaiglale kuvööside ostmiseks.

Annetuste kogumine koos Tallinna Lastehaigla Fondiga 25. detsembril Eesti Televisioonis korraldataval laste päeval on Tartu lastefondi esimene suur ettevõtmine. Üks kuvöös maksab 150 000 krooni, telefonikõnega saab annetada 25 krooni.

Lastele pühendatud heategevuslikul päeval on ETV eetris neli ligi tunnipikkust saadet lastest.

«Näitame videolugusid nii haigetest kui ka tervetest lastest,» selgitas «Jõulutunneli» toimetaja ja koordineerija Grete Lõbu. «Päeva põhirõhk on enneaegselt sündinud lastel.»

Novembris moodustatud sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on oma esimeseks eesmärgiks seadnud koguda raha lastekliiniku vastsündinute osakonda aparaatide muretsemiseks ja osakonnas olme parandamiseks.

Veel sel aastal ostab lastefond lastekliiniku väikestele patsientidele tartlaste annetatud raha eest lauamänge ja puslesid. «Kaubamajas ja lastekliinikus üleval olnud korjanduskarpidesse kogunes ligi 3000 krooni,» märkis lastefondi juhataja Piret Roos. «Selle eest soetatud mängud saavad lapsed jõuluks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles