Ülikool korraldab Erasmuse lisakonkursi

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu Ülikool korraldab esimest korda kümne aasta jooksul Erasmuse programmiga Euroopasse õppima minna soovijatele sügisese lisakonkursi. Tavaliselt saab ülikoolis selleks kandideerida ainult kevadel.

2013/2014. õppeaasta kevadsemestril Erasmusega välismaale õppima minna soovijate avaldusi oodatakse esmaspäevani.

Tartu Ülikooli rahvusvahelise õppe peaspetsialisti Ülle Tensingu sõnul on Erasmuse programmis osalemise aktiivsus aastati natuke kõikunud, nii nagu teisteski õpirändeprogrammides.

Ent lisakonkursi välja kuulutamise põhjuseks pole tudengite leige huvi programmi vastu. «Teaduskonnad on suurendanud oma partnerkõrgkoolide hulka ja tänu sellele on Tartu Ülikooli üliõpilastel järjest rohkem võimalusi väliskõrgkoolides õppida, sealhulgas väljaspool Erasmuse programmi,» ütles Tensing.

Tema sõnul pole Erasmuse programmi lisandunud uusi part­nerülikoole, kuid olemasolevates on lisandunud erialasid, mis on suurendanud tudengite võimalusi.  

Sügisene Erasmuse konkurss annab võimaluse proovida vahetusüliõpilaseks saada neil, kes kevadel esimese õppeastme õpingute lõpetamise tõttu ei kandideerinud või kes kevadisel tihedal konkursil ei osutunud valituks, kuid teiste loobumise tõttu saaks nüüd võimaluse õppida väliskõrgkoolis.

Kuna Erasmuse partnerkõrgkoolidega sõlmitud koostöölepingutes kokku lepitud kvoodid on osaliselt juba põhikonkursil täidetud, ei saa sügisesel konkursil kandideerida mitte kõikidesse koolidesse, vaid üksnes sinna, kus veel on vabu kohti.

«Kindlasti julgustame üliõpilasi uurima, kas ja kui palju nende erialal on veel vabu kohti,» lisas Ülle Tensing.

Erinevalt Tartu Ülikoolist korraldab Eesti Maaülikool Erasmuse konkurssi tavapäraselt kaks korda aastas. Nii saavad maaülikooli tudengid  Erasmusega välimaale minemiseks soovi avaldada 15. oktoobrini.  

Alles hiljuti räägiti sellest, et Erasmuse programmi ähvardavad rahalised raskused. Sihtasutuse Archimedes Erasmuse spetsialist Viktoria Toomik aga kinnitas, et Eestis programmil finantsraskusi pole. «Aasta-aastalt on meie eelarve järjest kasvanud ja igal aastal saadame ka stabiilselt järjest rohkem tudengeid Euroopasse õppima,» lausus ta.

Katre Tatrik on Tartu Postimehe reporter

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles