Sinised soojakud mõjusid magnetina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivalil Draama kasutatud merekonteiner.
Festivalil Draama kasutatud merekonteiner. Foto: Kristjan Teedema

Festivali Draama tegi tänavu eriti märgatavaks Küüni tänaval ja raeplatsil sinistesse soojakutesse ja merekonteineritesse üles pandud näitus «27».

Selle kuraatori, Eesti Lavastuskunstnike Liidu esinaise Maret Kukkuri sõnul said tema kolleegid võimaluse näidata seda, mida nad ise soovivad. Tavaliselt peavad nad arvestama lavastusmeeskonna teiste liikmetega, eelkõige lavastajaga.

«Võimalus olla ise, olla samal ajal teatrikunstnik ja lubada endale üks väike egotripp oli nagu magnet, mis mõjus kunstnikele ülimalt positiivselt,» ütles Kukkur.

Nagu tõestasid soojakute juures iga päev kell 12–20 valvet pidanud festivali vabatahtlike loendusandmed, mõjus näitus «27» magnetina ka tartlastele ja linna külalistele.

Kukkuri andmeil käis näituseboksides tööpäeviti 450–630 huvilist. Rekordi püstitas laupäev, mil soojakutesse sisenejaid oli keskeltläbi tuhat. Ühtekokku käis näitusel «27» esmaspäevast pühapäevani umbes 5000 inimest. Menukaimateks osutusid Iir Hermeliini ja Kristiina Põllu, aga samuti Nele Soovälja, Liina Tepandi ja Liina Undi näitused.

Eile hommikul alanud soojakute vedu laoplatsile Tartu vangla lähedal, kus käib kuraatori juhtimisel nende puhastamine neljapäevani, käis kiiresti. Lõunaks oli neid vedamata veel 11.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles