Mobiilsed noorsoo­töötajad proovivad taas

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Öökull noorsootöötaja Astrid Mats seletab justkui Aliase lauamängus narkootikumidega seotud sõnu Kammeri kooli sotsiaaltöötajale Pille-Riin Kaasikule (keskel rohelise kampsuniga).
MTÜ Öökull noorsootöötaja Astrid Mats seletab justkui Aliase lauamängus narkootikumidega seotud sõnu Kammeri kooli sotsiaaltöötajale Pille-Riin Kaasikule (keskel rohelise kampsuniga). Foto: Margus Ansu

Tähe noorteklubi on Tartu linnavalitsuse toel kokku pannud projekti, mis muudaks noorsootöötajad mobiilseks, saadaks nad laste ja noortega tegelema tänavale ja nende kogunemiskohtadesse.

Et vaid vähesed noored lähevad noortekeskustesse ja paljud eelistavad sõpradega aega veeta hoopis tänavanurkadel või kaubanduskeskuses, läbisid mõned Tartu noorsootöötajad paar aastat tagasi mobiilse noorsootöötaja koolituse.

Siis ei saadud aga tegevusele toetust ja asi jäi soiku.
Nüüd on aga teine katsetus: varsti esitatavad äriplaan ja finantsplaan on jõudnud tagasiside saamiseks Kodanikuühiskonna Sihtkapitali töötajate kätte ja tulnud on nii täpsustusi kui küsimusi.

«Rahastus sõltubki sellest, kui hästi suudame paberil selgitada rahastajale teenuse sisu ja vajalikkust,» ütles Tähe noorteklubi juhatuse liige Triin Raudoja. Projekti kogumaksumus on 38 310 eurot, Tartu linna kaasrahastus 3000 eurot.

Projekt näeb ette, et noorsootöötajad viibivad tänavatel paari kaupa tööpäevadel kell 18–20 ja kahel päeval nädalas 18–22.

Korraga on tänaval noortega suhtlemas kaks paari ehk neli töötajat, tööpiirkondadeks on neil kesklinn ja mõni teine linnaosa.

Eesmärk on saavutada usalduslik suhe ja edasine tegevus sõltub juba noortest – kas nad soovivad rühmatöö ruumis töötajaga koos midagi põnevat ette võtta või näiteks individuaalselt vestelda.
Kavas on ühistegevused avalikus ruumis, kus probleemse käitumisega noortel on võimalik näidata end teisest küljest, näiteks osaleda vabatahtlikuna suurüritustel, koristustalgutel või heategevusüritustel.

Töötajaid on meeskonnas seitse, neist neli mobiilsed noorsootöötajad, üks rühmatööde juhendaja ja üks teenuse koordineerija. Kõik töötavad osalise koormusega.
Kui raha saadakse, kestab projekt 2015. aasta veebruarini. Edaspidi võiks rahastamise enda peale võtta linn.

«Kuna kogu protsessi käigus on linnavalitsuse töötajad olnud väga abivalmid ning soovivad tõsiselt selle teenusega tegelda, siis lootus on suur, et linn rahastab teenust ka tulevikus,» arvas Raudoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles