Saalihokitüdrukute U19 koondis koguneb esimest korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kogunevad Eesti Maaülikooli spordihoones laagrisse ligi veerandsada 15–19-aastast saalihokitüdrukut, et välja selgitada, kes sõidavad maavõistlusele Lätti. Tartu noortest mängijatest pürib koondisesse seitse tüdrukut. Järgmisel laupäeval kohtuvad Valmieras esimest korda ajaloos Eesti ja Läti tüdrukute U19 koondised.

Noortekoondise kokkukutsumise algatas Eesti naistekoondise ja EMÜ SK peatreener Talis Mölder, kes kogus infot alla 19-aastaste saalihokiga tegelevate neidude kohta. Ta koondas ka treeneritetiimi, kuhu kuuluvad lisaks talle endale Merli Kaljuve ja Krista Lepik.

Kuigi täpsed rollid veel paigas pole, saab noortekoondise peatreeneriks ilmselt praegugi naistekoondisesse kuuluv ja ka Sparta naiskonda juhtiv Merli Kaljuve.

Kaljuve märkis, et sobivas vanuses noori mängijaid on Eestis treeneritetiimile teadaolevalt umbes 50, ligi pooled neist ka homme laagris osalevad. Lätti sõidavad neist 15 väljakumängijat ja kaks väravavahti.

Läti U19 koondis on seni osalenud kõigil viiel MMil, mis on tüdrukutele korraldatud. „Kuna meie tüdrukute koondis peab 14. septembril oma esimese mängu üldse, siis võib öelda, et läheme saama esimest kogemust, ja olgu mängu lõpptulemus milline tahes, on tegu ajaloolise mänguga,” ütles Kaljuve. Siiski lisas ta, et mängule ei minda täiesti roheliste ja kogenematutena, sest noormängijate seas on juba rahvusvahelise kogemusega mängijaid – mõnel klubi, mõnel naistekoondise tasandil.

Tulevikus on plaanis korraldada U19 tüdrukute koondise tegevus sarnaselt naiste koondise tööga, mis tähendab regulaarseid treeningkogunemisi ja -mänge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles