Kümme Tartu bussipeatust saavad elektroonilised tablood

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Margus Hanson veab projekti, mis tooks esimesse kümnesse bussipeatusesse elektroonilised tablood.
Tartu abilinnapea Margus Hanson veab projekti, mis tooks esimesse kümnesse bussipeatusesse elektroonilised tablood. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Linnavalitsus määras projekteerimistingimused, mille järgi paigaldatakse busside peatusest väljumist näitavad elektroonilised infotablood kümnesse olulisemasse Tartu bussipeatusesse.


Infotabloo saaksid bussipeatused Eeden (Annelinna suunas), Eeden (Kesklinna suunas), Annelinna keskus (Kesklinna suunas), Nõlvaku, Kaare (Kesklinna suunas), Kaubamaja (Hansakeskuse vastas), Kaubamaja (Uue kaubamaja küljel), Kesklinn (Vana kaubamaja ees Turu tn poolne), Kesklinn (Vana kaubamaja ees) ja Hansakeskuse bussipeatus, vahendas linnavalitsuse pressiteade.

Tartu abilinnapea Margus Hansoni sõnul on linnal plaanis elektroonilisi bussitabloosid muretseda tegelikult oluliselt rohkem. Esmalt aga püütakse kümne ootepaviljoni osas koostada eelprojekt, et hankida raha linnaliste piirkondade arendamise meetmest.

Esimesed elektroonilised tablood võiksid Hansoni hinnangul Tartu bussireisijate käsutusse jõuda järgmise aasta lõpus või 2011. aasta alguses.

Hanson näeb reaalajas töötava infosüsteemi eeliseks eelkõige seda, et inimesed saavad paremini oma bussisõite planeerida.

«Kui on täpselt teada, kuna mingi buss kohale jõuab, siis on näiteks võimalik hoopis mingi teine sobivam liin valida,» tõi Hanson näiteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles