Tartus Pirogovi platsil on reedest õllejoomine keelatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllejoojad Tartus Pirogovi mäel.
Õllejoojad Tartus Pirogovi mäel. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartus tudengite seas populaarsel Pirogovi platsi haljasalal on alates homsest alkoholi tarbimine keelatud, taas võib seal õlut juua alates 15. märtsist.

«Vastavalt volikogu otsusele lõpeb ka tänavu 15. oktoobril Pirogovi platsi kasutamine piknikukohana ning seal kehtivad alkoholi tarvitamise suhtes samad seadused, mis kogu linnas,» kinnitas Tartu linna pressiesindaja Helle Tolmoff BNSile.

Linnavolikogu otsuse kohaselt on Pirogovi plats piknikualana kasutuses juba 2003. aastast alates, kuid tänavu pidi volikogu uuesti teemat käsitlema seoses muutunud alkoholiseadusega. «Linnavalitsus on leidnud, et ülikoolilinnas võiks olla üks piknikupidamise koht, kus koos aega veeta,» selgitas Tolmoff.

Võrreldes avaliku korraga muus linnaruumis pole Pirogovi plats Tolmoffi sõnul korrarikkumiste poolest silma torganud ning linnavalitsusele ei ole laekunud tänavu platsiga seoses ühtegi kaebust.

Taas võib Pirogovil pikniku pidada tuleva aasta 15. märtsist. «Piknikuplatsina 15. märtsist kuni 15. oktoobrini kasutatakse Pirogovi platsi volikogu otsuse alusel niikaua, kuni seda otsust kehtetuks ei tunnistata,» kinnitas Tolmoff.

Platsil on lubatud kuni kuue mahuprotsendiliste alkohoolsete jookide tarbimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles