Odavmüüki läksid Tartu ühed eksklusiivsemad korterid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2006. aastal ehitati Tartus Toomemäel asuv ajalooline haiglahoone elumajaks. Unikaalne arhitektuur ja vaated Toomkiriku varemetele teevad majast kahtlemata hinnatud elupaiga. Paraku ei leidunud Tartus kallistele korteritele piisavalt ostjaid.
2006. aastal ehitati Tartus Toomemäel asuv ajalooline haiglahoone elumajaks. Unikaalne arhitektuur ja vaated Toomkiriku varemetele teevad majast kahtlemata hinnatud elupaiga. Paraku ei leidunud Tartus kallistele korteritele piisavalt ostjaid. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Pankrotihaldur Indrek Lepsoo pani enampakkumisele kokku kaheksa Toomemäel ajaloolisse haiglahoonesse rajatud korteromandit alghinnaga 6 miljonit krooni. Tervikvarana müüdavate korteromandite siseviimistlused on lõpetamata.


Ajakirjandus on Toomemäe romantilisi vaateid pakkuvatest korteritest kirjutanud palju. Lisaks ka sellest, et üsna kalliste korterite müük kiratseb. Hoolimata omanike vahetusest on arendus siiski lõplikult valmimata ning uuel omanikul tuleb siseviimistlus omal kulul lõpule viia.



Veel aprillis küsiti kinnisvaraportaali City24 andmetel selles Lossi 21/23 majas ühe 110-ruutmeetrise kahetoalise korteri eest 3,3 miljonit krooni. Pool aastat hiljem on kaheksa korterit ühispakkumisena oksjonil ning ostja võib saada sarnase elamispinna 750 000 krooni eest.



Indrek Leppsoo kinnitas Tartu Postimehele, et ta on kortereid varem kallima hinnaga müüa püüdnud, kuid pidanud tegema hinnas korrektiive. «Selle hinnaga peaks juba ostja leidma,» arvas ta ning lisas, et huvi on korterite vastu tuntud.



Tartu Ülikool loobus Toomemäel asuvast kuulsa kirurgi Ernst von Bergmanni asutatud kirurgiakliinikust 2003. aastal ning hoone läks kinnisvaraturule. Maja võttis üle SM Investments OÜ, kes rajas sinna 29 korterit.



Kõnealused kaheksa korterit kuuluvad praeguseks pankrotistunud firmadele Greidport OÜ ja Eesti Ehitusarenduse OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles