Uuel nädalal hõivavad Tartu taas tudengid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea kõigist sügispäevade üritustest võtab osa ka tudengipäevade maskott Villem.
Pea kõigist sügispäevade üritustest võtab osa ka tudengipäevade maskott Villem. Foto: Sille Annuk / Postimees

Juba esmaspäeval täidab taaralinna suurim sügisene tudengifestival, mis vältab terve nädala. Pidu tuleb senistest sportlikum ning rohkem tähelepanu pööratakse tervisele, lubas ürituse peakorraldaja Jaan Naaber.


Naaber sõnas, et kõik ettevalmistused on 12. - 18. oktoobrini peetavateks Tartu Sügispäevadeks on tehtud. «Sel korral pöörame rohkem tähelepanu tervisele ja ootame nii tudengitelt kui ka tartlastelt eriti aktiivset osavõttu festivalikavas olevatest üritustest. Loodame, et meie läbiv teema paneb tudengeid rohkem oma tervisele mõtlema ning nii mõnigi alustab pärast sügispäevi mõnusa jooksutrenniga,» lisas Naaber.



8. oktoobril selgusid parimatest parimad tudengibändid. Finaali pääsenud hakkavad juba 13. oktoobril võistlema tiitlile Tudengibänd 2009. Võitjale on lisaks kuulsusele auhinnaks ka IS Music Team'i kinkekaart, millel väärtust 10 000 krooni.



Eelžürii valis konkursile esitatud bändide hulgast lõppkonkursile järgmised: MiPTu, Animal Drama, Pindorav, Drunken Pillow, She Walks Drunk, Leegitoru ja Kassidele iirised.



Tudengifilm peab 15. oktoobril oma 10. juubelit. Linastuvad «Blow» (Edina Csüllög), «Kahevahel» (Priit Põhjala ja Boris Veizenen), «Koguja» (Eva Kübar), «Kollane partmees» (Kristo Viiding), «René «sünnipäev»» (René Pihlak), «Vene Suurus» (Andrew Bond) ning «ÜkskordvJärvseljal» (Mats Varik).



Sügispäevade mitmekesine ja põnev programm pakub kaasategemis- ja pealtvaatamislusti pea igaühele, kel vähegi tahtmist halli argirutiini vaheldust tuua. Kõige agaramad alustavad kindlasti juba esmaspäeva varahommikul virgutava võimlemisega Avatuudil.



Teoreetilise poole pealt hoolitseb tudengite tervise eest loengusari «Akadeemiline pikapäevarühm», kus tuleb jutuks armastus, energia, taimed, toitumine ja palju muud, mis otseselt või kaudselt seotud tervisega.



Loomulikult ei saa tervisest rääkides üle ega ümber spordist ja sporti jagub Tartu Sügispäevade programmi rohkem kui küll. Sügisaeroobika üllatab sel aastal eriti märja trenniga. Juhendajad Merlin Võsu ja Krista Lukner teevad soovijatele mõnusa vesiaeroobikatreeningu.



Ekstreemsema spordi huvilistel tasub osaleda tudengiseiklusel. Kõige suurem spordipäev on aga laupäev, mil juba hommikul alustavad virgemad spordisõbrad kõrgushüppetreeninguga ja lõpetavad alles õhtupoolikul võistluskunstidel põhineva rühmatrenniga.



Sinna vahele mahuvad veel jooksutreening, venitus, batuudihüpped ja üks korralik kick-boxingu treening. Spordipäeval juhendavad huvilisi eesti tippsportlased, rekordiomanikud ja olümpialased.



Väikesed tudengipäevalised on oodatud koos emmede-issidega beebide võimlemisse.



Lisainfot kõikide ürituste kohta saab Tartu Sügispäevade ametlikult

koduleheküljelt

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles