Nupsu festival peibutab Lottega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottet kehastav laulja ja näitleja Gerli Padar.
Lottet kehastav laulja ja näitleja Gerli Padar. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Mittetulundusühing Nupsu kutsub sel pühapäeval kõiki peresid aega veetma heade mõtete festivalile. Ürituse tõmbemagnetiks võib pidada Gerli Padari kehastatavat Lottet, kellega saab koos tantsima õppida.


Ettevõtmise ühe korraldaja Kaarel Veike sõnul ei piirdu aga Annelinna spordimajas peetav üritus kaugeltki ainult Lottega, vaid kogu päev möödub mustkunsti nautides, Lottega tantsima õppides, sportides, meisterdades ja mängides.



«Inspiratsiooni sai festivali nimi osalt Tartu linna hüüdlausest, teisalt on festivali eesmärk edendada pereväärtusi ning jagada üksteisega häid mõtteid, mis seostuvad laste ja perega.»



Portaali Nupsu.ee tehes on Veike tunnetanud, et just pereväärtustele on tarvis meie ühiskonnas rohkem tähelepanu pöörata. «Nii innustame ka festivalikülastajaid endid enam perele ja lastele mõtlema ning meiega oma mõtteid jagama.»



Festivali kõik tegevused on külastajatele tasuta. Päeva juhib Tõnis Milling. Laval esinevad järgemööda mustkunstnik Tom Pintson, Lotte koos baleriini ja väikese Rebasega, kohvriteatri meisternäitleja Heino Seljamaa ning klounid Piip ja Tuut.



Esinemiste vahepeal saavad kõige väiksemad festivalikülastajad ja lapseootel naised füsioterapeutide näpunäidete järgi võimelda, veidi suuremad lapsed leiavad endale aga tegevust Lelula mängunurgas või meisterdamis- ja joonistamisnurgas.



Saalis on ka eri vanustes lastele mõeldud batuudid ning näomaalinguid teevad Lelula vabatahtlikud.



Fotograaf Andres Jalak teeb fotonurgas perepilte, mida saab hiljem nupsu.ee-st alla laadida.



Tuntud tsirkuseartistide perekonnast päris Lembi Vaher õpetab žongleerimist, Lõvi Leo koos kahe politseinikuga räägib liikluskultuurist. Geenivaramu töötajad mängivad peredega põnevat mängu «Rästaoru moosiseiklus», kus lihtsustatud kujul saab ettekujutuse, kuida mõjutab pärilikkuseaine DNA meie välimust ja olemust. Samas on võimalik end ka geenidoonoriks registreerida.



Pühapäeval, 11. oktoobril kell 11 Annelinna spordimajas algava festivali külalised saavad muuhulgas jätta laste kärud ja vankrid valvega käruparklasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles