Poska skulptuur valmib Tartu rahu 90. aastapäevaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karisma Arhitektid OÜ nägemus tulevasest Jaan Poska skulptuurist, mis pälvis ka linnavalitsuse heakskiidu.
Karisma Arhitektid OÜ nägemus tulevasest Jaan Poska skulptuurist, mis pälvis ka linnavalitsuse heakskiidu. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu rajab Eesti ajaloolisele riigitegelasele Jaan Poskale mälestusmärgi, mille valmistamiseks ja paigaldamiseks korraldab linn riigihanke. Skulptuur hakkab asuma Vanemuise 35 hoone küljel.


Mäletusmärk arvestab 2008. aastal korraldatud Tartu rahu tähisala kujundamise ideekonkursi võidutööd «Skulptruum», mille autoriteks on Martin Kinks ja Kai Süda. Kuju skulptoriks on Mare Mikoff, vahendas Tartu linnavolikogu pressiesindaja.



Otsuse püstitada Jaan Poska mälestusmärk Tartu rahulepingu sõlmimisega seotud hoonesse või selle vahetusse naabrusesse tegi volikogu 2007. aasta märtsis Enn Tarto ettepanekul. Poska skulptuur on kavas avada Tartu rahu 90. aastapäeval, 2. veebruaril 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles