Kuidas nad töökohti juurde loovad

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Teaduspark
Tartu Teaduspark Foto: Sille Annuk.

Reformierakond pühendab majanduse arendamisele terve peatüki, kus loomulikult leiavad äramärkimist koostöö ülikoolidega ja Tartu Teaduspargi tegevuse toetamine. Aga sellega nad teistest erakondadest mõistagi ei eristu ega üllata.


Abi alustajatele

Moodne lubadus on oravatel toetada loomemajanduskeskust, mis aitab jalgu alla saada uutel kultuuri- ja loovtööstuse ettevõtetel. Rahvaliit lubab loomemajanduse ja kõrgtehno-loogia alal ettevõtjatele esimesel kahel aastal maksusoodustusi.

IRL lubab soodustada loomeinkubaatorite, nagu üldse ettevõtlusinkubaatorite arengut. IRL lubab ka soodsalt maad uusi töökohti loovale tootmisettevõttele.

Keskerakonna lubadus on seotud aga tööstuparkides alustajate toetamisega infrastruktuuri ehitades. Partei lubab ka väike- ja keskmisele ettevõtlusele tuge laatu ja turge organiseerides.

Reformierakond lubab julgustada inimesi ettevõtlusega alustama ja neid selles nõustada.
Sotsid kinnitavad, et ettevõtlustoetuste kasutamine peab aitama uusi töökohti luua.

Muide, Reformierakond käib välja veksli aidata kaasa 3000 uue töökoha loomisele, sotsid nimetavad numbriliselt aga 500 avalikku töökohta töötutele.

Keskerakond on tagasihoidlik, lubades luua sotsiaalseid töökohti vastavalt linna võimalustele ja rakendada töötuid Tartule vajalikel avalikel töödel.

Rahvaliit on masu mõjul programmi märkinud sotsiaalkorterite ja aktiveerimiskeskuse ehitamise, et aidata töö kaotanud tartlastel tööle naasta. Oravad lubavad jätkata ümberõppe projekte, tagamaks soovijaile vajalikud oskused kiireks tööturule naasmiseks.

Et kõik tööotsijad töö pakkujatega kokku saaksid, lubab IRL luua kõigile kättesaadava online-tööbörsi. Sotside lubaduses sünnib selline tööbörs koos töötukassaga. IRL lubab rahastada töötute rehabilitatsiooni ja hädaabitöödega tegelevaid seltse ja ühendusi.

Mitte üks erakond ei saa mööda rahvusvahelisest lennuliiklusest ja turismist, mis kord pannakse ühte patta ettevõtluse arenguga ja teinekord käsitletakse lahus.

Noorelt õpitud


Reformierakond lubab koolides edendada ettevõtluse aluste õpet, et suurendada noorte  ettevõtlikkust ning valmisolekut oma äri alustamiseks.

Sotsid lubavad tuge tudengiettevõtlusele. IRL on sõnastanud lubaduse toetada noorte- ja väikeettevõtlust arendavaid projekte, aga ka koostöös ülikoolidega üldhariduskoolides.
Rahvaliit lubab aidata kaasa majandusõppe ja ettevõtlikkuse arendamisele koolides ning ettevõtluse harjutamiseks käivitada noortekohviku.

  Wifi-lubadused
• Keskerakond: katame avaliku linnaruumi tasuta traadita interneti levialaga
• Rohelised: toetame interneti tasuta Wifi võrgu kättesaadavuse suurendamist vanalinnas, kusjuures turvalisuse huvides on vajalik kasutajate autentimine
• Rahvaliit: anname oma toetuse Wifi ala laiendamisele kliinikumi hoonetes
• Reformierakond: laiendame traadita interneti leviala kogu kesklinna alale
• Sotsid ja IRL ei luba Wifi asjus midagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles