Tänavu jääb bussisõda Tartus ära

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBusi bussid.
GoBusi bussid. Foto: Margus Ansu

Viimasel kahel aastal on Tartus bussiliiklust korraldav AS GoBus jätnud linna nõutud garantiikirja tähtajaks esitamata ning sellest on saanud alguse suuremat sorti bussitüli. Sel aastal esitas GoBus garantiikirja 10 miljonile kroonile tähtaegselt, millega firma võtab kohustuse teenindada linnaliine 2010. aasta lõpuni.


Vastavalt liiniveolepingule peab AS GoBus esitama igal aastal oktoobri alguseks linnavalitsusele garantiikirja, mis tagab järgmisel aastal avaliku teenuse osutamiseks sõlmitud lepingu täitmise. Vastavalt lepingule nõuab linn pangagarantiid 10 miljonile kroonile. Lepingu rikkumise korral saaks linn ettevõtte raha endale.



«Bussisõitjad võivad tänavu olla muretud. Tähtajaks esitatud garantii näitab, et GoBus on huvitatud teenindama Tartu linnaliine 2010. aasta lõpuni, mil nendega leping lõpeb,» teatas abilinnapea Margus Hanson Tartu pressitalituse vahendusel.



Järgmise aasta esimeses pooles kuulutab Tartu linn välja uue avaliku liiniveohanke.



GoBus teenindab Tartu linnaliine 2005. aastast alates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles