Tartus peetakse taas koomiksimaratoni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Peeter Krosmann.
Kunstnik Peeter Krosmann. Foto: Sille Annuk / Postimees

Laupäeva hommikul saab Tartu kunstikoolis stardipaugu 24-tunni koomiksijoonistamise maraton, mille käigus valmistavad osalevad võistkonnad 24 lehekülge koomiksit. Kell lüüakse kinni täpselt ööpäev hiljem.


Kunstikooli teatel on iga osaleja eesmärk luua iga tunni kohta üks lehekülg koomiksit ehk 24 tunniga 24 lehekülge. Selle aja sisse peab mahtuma kõik: loo


väljamõtlemine, joonistamine, teostus ja soovi korral koloreerimine.



Materjalid ja tehnika valivad osalejad ise. Samas ei tohi teha eelnevaid ettevalmistusi. Lubatud ei ole ka inspireeriva muusika, pildimaterjali, raamatu, eseme vmt kasutamine.



Söögipausid peaksid 24 tunnise tsükli jooksul kindlasti olema, sest intensiivne töö nõuab energiat. Vastasel juhul on oht muutuda ükskõikseks ja tuimaks. Kes otsustab vahepeal magada või pikutada, võtab kaasa magamiskoti.



Üritust korraldava kunstnik Peeter Krosmanni sõnul on kogu ettevõtmine mõeldud inimestele, kelle jaoks enda proovilepanek pakub rõõmu. Läbi käia tuleb mitu etappi elevusest läbi ahastuse ja kurnatuse kuni rahuloluni välja.



«See pole võistlus teistega vaid iseendaga. Ka kasu on individuaalne. Osalejad avastavad, et on suutelised rohkem joonistama, kui arvavad. Kindlasti aga


suudavad nad oma aega edaspidi paremini planeerida.»



Rahvusvahelisel 24-tunni koomiksimaratonil lööb Tartu kunstikool Peeter Krosmanni eestvedamisel kaasa juba neljandat aastat. Maratoni algne idee pärineb


ameerika koomiksikunstnikult ja teoreetikult Scott McCloudilt.



Võistlusel võivad osaleda kõik huvilised, joonistusoskuse tase pole oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles