Rein Kilk nõuab oma firmadelt kasumit

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Rein Kilk.
Ettevõtja Rein Kilk. Foto: TV3

Tänavu Põltsamaa EDE nime kandnud lihatööstusel pankrotti minna lasknud ettevõtja Rein Kilk ütles, et ei kavatse enam kahjumlikele äridele peale maksta ja selle sügisega peavad kõik tema firmad jõudma kasumisse.




Nüüd on Kilk andnud Olga Aasavi firmale rendile Athena konverentsi- ja kultuurikeskuse, samuti läks hotelli Antonius majandamine üle teisele ettevõttele, kus Rein Kilgi Transcomil on küll 50-protsendiline osalus.



Seni tegeles Antoniuse ja  Volga restoraniga Kilgi firma Ammende Villa Catering, mis majandab ka Pärnu luksuslikku Ammende Villat. Selle ettevõtte maksuvõlg on kerkinud juba 1,9 miljoni kroonini ja krediidiinfo andmetel nõuab ka inkassofirma Intrum Justitia Ammende Villa Cateringilt veel üht tänavu maist pärinevat võlga.



Ammende Villa Cateringil pole ka kinnisvara, mille Kilk võiks pankrotimenetluse käigus kaotada. Sestap küsis Tartu Postimees Kilgilt, kas ka Pärnu Ammende Villa majandamise võtab üle mõni teine ettevõte ja Ammende Villa Catering ise läheb pankrotti.



Kilgi sõnul on Ammende Villa Cateringil endiselt tegevust, aga selleks on maksude maksmine: «Sain kokku, et olen maksnud üle 20 miljoni krooni makse ja seejuures ka ise kahjumit teeninud.»



Rein Kilgi hinnangul ei ole Ammende Villa Cateringil sel moel enam mõtet jätkata. «Raha maksan peale ainult kultuurile, spordile ja metseenlusprojektidele, aga kõik firmad peavad hakkama teenima sügise jooksul kasumit,» lausus ta. Praegusel raskel ajal ei saa Kilgi sõnul majandustegevusele peale maksta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles