Jõgeva sai uue linnapea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti külmalinna meeriks saanud Kalmer Lain jätkab ametis ka pärast valimisi.
Hiljuti külmalinna meeriks saanud Kalmer Lain jätkab ametis ka pärast valimisi. Foto: Erakogu

Jõgeva linnavolikogu valis oma tänasel istungil uueks linnapeaks praeguse abilinnapea reformierakondlase Kalmer Laini. Senise linnapea Viktor Svjatõsevi kinnitas valitsus Jõgeva maavanemaks.

Volikogu otsus oli ühehäälne. Kohal olnud 15 volikogu liikmest toetasid Laini ka opositsiooni esindajad.

Lain töötas seni Jõgeva linnavalitsuses sotsiaal- ja haridusküsimustega tegeleva abilinnapeana alates 2005 aastast. Meeriks valiti ta koalitsiooni moodustava Reformierakonna ja Keskerakonna eelneva kokkuleppe põhjal. 19-liikmelises linnavolikogus kuulub 14 kohta valitsevale koalitsioonile.

Senine abilinnapea peab uues ametis oluliseks eelarve tasakaalus hoidmist ning mitmete ehitustööde lõpetamist, millest olulisimad on bussijaam ning lasteaia Rohutirts remont.

Esimesest septembrist Jõgeva maavanemana tööle asuv senine meer Viktor Svjatõsev ei saanud Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu volikogus enamuse toetust. Sellest hoolimata kinnitas valitsus ta maavanemaks.

«Usun, et tookordne välgatus oli omavalitsusjuhtide poolt ainukordne. Kui mõni piirkond ei soovi aga koostööd teha, siis ega teda sundida saa. Samas näen siiski koostöös võimalust keerulises majandussituatsioonis püsima jääda,» leidis Svjatõšev.

Maavanema roll on Svjatõševi arvates ühendada maakonda ning olla eestvedajaks ühistes arenguprojektides. «Maavanema tegevus peab olema selline, mis kummutab praegu laialt kõlava väite maavanema ja maavalitsuste mittevajalikkusest,» lausus tulevane maavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles