Tartumaalgi tuleb töötuid üha juurde

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: TPM

Kuigi juuli algas töötukassa Tartumaa osakonnas varasemast rahulikumalt, lisas seegi kuu Tartumaale ligi kaheksasada uut töötut, kellest poolteistsada on koondatud.



Lõppenud kuu viimase päeva seisuga oli Tartumaal end töötuks registreerinud 6197 meest ja naist, Jõgevamaal oli registreeritud töötuid 31. juuli seisuga 1362.



Aasta alguses, 31. jaanuaril oli Tartumaal töötukassas arvel 3292 inimest, Jõgevamaal oli sama päeva seisuga 880 registreeritud töötut.



Töötukassa Tartumaa osakonna juhataja ülesandeid täitva Rita Undritsa sõnul on suurematest koondamistest teada andnud kolm ettevõtet.



Spordi- ja vabaajarõivaid õmblev Ilves-Extra AS koondab oktoobrini 50 töötajat, riigiettevõte Eesti Post annab koondamisteate 18 Tartu osakonna töötajale ning ehitustöid teinud ja transporditeenuseid osutanud Revo Auto AS koondab augustis ja septembris 17 inimest.



Krediidiinfo andmetel on Revo Auto likvideerimisel, ettevõte on maksu- ja tolliametile koos intressidega võlgu üle 3,2 miljoni krooni. Lisaks sellele on Revo Autol palju maksehäireid.



Võlad on tekkinud ka õmblusfirmal Ilves-Extra. Krediidiinfo andmetel on firma maksuvõlg koos intressidega ligi 700 000 krooni, lisaks on sel maksehäireid liisingufirmadele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles