Taas saab õppida tasuta kursustel

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitustele töötuks registreerunud ei pääse.
Koolitustele töötuks registreerunud ei pääse. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Sellel sügisel jätkuvad tasuta kursused, mis mõeldud peamiselt töötavatele enesetäiendust soovivatele täiskasvanutele.






Riikliku tasuta koolituste projekti «Täiskasvanute tööalane koolitus kutseõppeasutustes» raames pakuvad Tartus täienduskoolitusi neli kooli: H. Elleri nim Tartu Muusikakool, Tartu Kunstikool, Tartu Tervishoiu Kõrgkool ja Tartu Kutsehariduskeskus.



Lisaks tööinimestele võivad osaleda ka lapsepuhkusel emad, puudega inimesed või muul põhjusel kodus viibivad täiskasvanud.



Kursustel ei saa osaleda töötuna arvel olevad isikud, sest neile korraldab koolitusi töötukassa.



Kõige rohkem on arvutikasutust lihvivaid kursusi. Nii on näiteks kutsehariduskeskuses edasijõudnutele mõeldud arvutikursused nii vene keeles kui vanemaealistele, muusikakoolis saab aga viia ennast kurssi noodigraafika ja muusikatarkvaraga.



Kursustel osaleda soovijate hulgast võetakse vastu kõigepealt need, kellele vastav koolitus oleks tööalane enesetäiendus, ning kui seejärel on veel vabu kohti, siis pakutakse neid teistele.



Tegu ei ole ühepäevaste kursustega. Lühemad kestavad umbes 20 akadeemilist tundi, kuid palju on ka 80-tunniseid.



Kursuste kohta täpsema teabe saamiseks ja registreerumiseks tuleb pöörduda otse koolitust korraldava õppeasutuse poole, koolide nimekiri ja nende kontaktandmed on üleval haridus- ja teadusministeeriumi koduleheküljel.



Projekti raames on koolitustel osalenud kahe aastaga üle 23 000 inimese, kõige populaarsemad on olnud arvutikoolitused, kus õppis üle 4000 täiskasvanu.



Tasuta koolituste pakkujad Tartus


• H. Elleri nim. Tartu Muusikakool (Lossi 15). Info tel 742 3705, taimi@tmk.ee.


• Tartu Kunstikool (Tähe 38b). Info tel 733 8990; kunstikool.kooli-tus@art.tartu.ee; ajakava www.art.tartu.ee/kunstikool.


• Tartu Kutsehariduskeskus (Kopli 1). Info tel 736 1831.


• Tartu Tervishoiu Kõrgkool (Nooruse 9). Info tel 738 1640; www.nooruse.ee.


• Täpsem teave ja pakutavate kursuste nimekiri www.hm.ee/tasutakur-sused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles