Balti Kaitsekolledž saab uue ühiselamu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti kaitsekolledž.
Balti kaitsekolledž. Foto: Sille Annuk / Postimees

Balti Kaitsekolledži õppurid ja õppejõud hakkavad 2010. aasta veebruarist elama kahes uues ühiselamus Tartus Narva maanteel ja Peetri tänaval.

Kaitseministeerium hakkab kahte uut hoonet rentima ministeeriumi esimese PPP-projektina (Public-Private Partnership, avaliku- ja erasektori koostöö), ehk teisisõnu ei hakka riik ise tegelema hoonete ehitamise ja haldamisega, vaid rendib sobiva teenuse erasektorilt.

Möödunud nädalal kuulutati ühiselamu leidmiseks korraldatud riigihanke võitjaks Megaron-E AS, Rae Logistika OÜ ning Arand AS-i ühispakkumine.

Vastavalt võitnud lahendusele rajatakse 2010. aasta veebruariks kinnistutele Narva maantee 112 ja Peetri tänav 26b kaks korterelamut, mis asuvad vähem kui pooletunnise jalutuskäigu kaugusel kaitsekolledži õppehoonest Riia mäel. Kokku rajatakse hoonetesse 60 kahetoalist ning 25 kolme- või enamtoalist korterit.

Kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantsleri Martin Hurda sõnul kindlustab Eesti uue ühiselamuga Balti Kaitsekolledži arengut.

«Paremad ja kaasaegsemad elutingimused muudavad kaitsekolledži atraktiivsemaks õppekeskkonnaks ning see soodustab kooli edasist arengut tõeliselt rahvusvahelise õppeasutusena,» ütles Hurt.

«Antud PPP-projekt ei jää kindlasti viimaseks omalaadseks – nii näiteks kaalume me järgmisesse aastakümnesse plaanitud Jägala sõjaväelinnaku rekonstrueerimise teostada samuti PPP-projektina,» sõnas Hurt.

Erinevalt tavapärastest ehitushangetest ei hakka kaitseministeerium vahetult tegelema hoonete ehitamise, sisustamise, hooldamise ja remondiga. Selle asemel võtab ministeerium hooned 20 aastaks rendile kuu-üüriga 535 300 krooni, mis sisaldab endas kõiki kommunaalmakseid, koristus- ja hooldusteenust ning vajadusel ka remonti.

Lepingu lõppemisel 20 aasta pärast on kaitseministeeriumil soovi korral eelisõigus hoonete ostmiseks.

Praegu majutatakse Balti Kaitsekolledži õppureid peamiselt Rebase tänaval asuvas nn Taru hotellis, mis on amortiseerunud ning ühiselamuks nii ehituslikult kui majanduslikult ebasobiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles