Jõgevale rajatav puidust ja klaasist bussijaam saab nurgakivi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügiseks peaks Betti Alveri ja Alo Mattiiseni sünnilinn saama just sellise bussijaama.
Sügiseks peaks Betti Alveri ja Alo Mattiiseni sünnilinn saama just sellise bussijaama. Foto: Jõgeva Linnaleht

Ehkki Jõgeva bussijaama valmimistähtaeg on novembrikuus, võib ehitusfirma Eviko hoonega valmis saada juba septembri lõpuks.


Täna asetatakse nurgakivi Jõgevale ehitatavale bussijaamale, mis võib valmida märkimisväärselt varem ettenähtud lõptähajast, vahendab Jõgevamaa ajakirjanik Jaan Lukas. Teadaolevalt on Jõgeva tänaseni ainus maakonnakeskus millel puudub bussijaam.

Jõgeva abilinnapea Aare Olgo sõnul võib bussijaam valmis saada juba septembri lõpuks või oktoobri esimeseks pooleks. Lisaks 40-ruutmeetrisele reisjate ootesaalile leiavad bussijaamas pinna ka bussijuhtide ooteruum, Cargobus'i pakiruum ning tualetid, samuti inva-WC.

Olgo arvates on arhitektid Mait Lauri ja Andres Lunge projekteerinud Jõgevale omapärase väljanägemisega modernses stiilis bussijaama, mis harmoniseerub hästi viimastel aastatel märkimisväärselt uuenenud Jõgeva kesklinna üldilmega.

Hoone nurgakivisilndrisse paigaldatakse täna ehitamisega seotud dokumendid, Jõgeva sümboolikaga meened, maakonnaleht Vooremaa, ajaleht Postimees ning teisedki päevalehed.

Senise bussipeatuse kohale politseimaja kõrvale rajatava hoone maksumuseks on 3,9 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles