Eha tänava õppehoone Tartus saab klaastorniga maaliateljee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo Künnapu ja Padrik kavandatud õppehoone näeb aasta pärast välja selline.
Arhitektuuribüroo Künnapu ja Padrik kavandatud õppehoone näeb aasta pärast välja selline. Foto: Pm

Tartu kõrgem kunstikool ja Tartu kunstikool allkirjastasid AS Norde-con Ehitusega lepingu, mille kohaselt renoveeritakse järgmise aasta juuliks Eha tänava õppe­hoone.


Õppehoone kavatsetakse renoveerida täies mahus ning selle avamisel saab seni kõrgema kunstikooli ruumides umbes 200 ruutmeetril tegutsev kunstikool endale päris uue ja suurema õppepinna.



«Selle hoone valmimine tähendab meile kaua oodatud oma pinda, õppimispinda, mida tänapäevaseks õppimiseks vaja on,» rääkis Tartu kunstikooli direktor Kadi Kreis.


Tartu kõrgemas kunstikoolis ja kunstikoolis õpib umbes 400 õpilast ja praegu on neil ruumi lihtsalt liiga vähe.



«Meie auditooriumid on ikka hästi ülekoormatud selle tõttu, et siin on kaks kooli. Väga keeruline on logistiliselt teha tunniplaane, nii et oleks arvestatud mõlema kooli huvid,» rääkis Tartu kõrgema kunstikooli rektor Vallo Nuust.



Tulevases õppehoones on ruume mõlemale koolile. Eha tänava hoones saab olema seal juba poolteist aastat tegutsenud kõrgema kunstikooli skulptuuriosakond ja suurem õpipind kõrgkooli meedia- ja reklaamiosakonnale. Kunstikool kolib teisele ja kolmandale korrusele.


Renoveerimise käigus ehitatakse neljas korrus ja klaastorn, kuhu tuleb kunstikooli maaliateljee.



«Leping näeb ette, et Tartu kõrgema kunstikooli ja Tartu kunstikooli Eha tänava õppehoone ehitatakse üles keldrist katuseni,» ütles Nuust.



Uue õppehoone valmimine on seisnud peamiselt rahastamise taga. «Tartu kunstikool kolis hoonetekompleksi 1996. aastal, juba siis oli plaanis kohe-kohe kahele valminud õppehoonele kolmas renoveerida. Sellisena on see maja 12 aastat oodanud rahastamist, nii kaua võttis aega see rahade saamine,» rääkis Kreis



Renoveerimistööde summaks on ligi 11 ja pool miljonit krooni, pluss käibemaks.


Raha on saadud Euroopa struktuurifondide kutsehariduse edendamise programmist «Kutseõppeasutuse õppekeskkonna kaasajastamine», nelja miljoniga toetab projekti SA Archimedes ning lisaks ka haridus- ja teadusministeerium.



Töid teostava AS Nordecon Ehituse eelarvestus- ja projekteerimisosakonna juhataja Toomas Tarose sõnul on Eha tänava maja enam-vähem korras seisus ning nende töö on seda nüüdisajastada:  «Maja kandekonstruktsioonid on täiesti rahuldavas seisus.»


Kavandatud hoone on Tarose meelest omapärane ja sobib Karlova üldise miljööga.



Töö algab Tarose sõnul plaanide kohaselt järgmisel nädalal. Ehituse lõpptähtaeg on 30. juuli 2010. Lepingu järgi saab Tartu kunstikool kasutusloa jaanuaris. Juba oktoobris 2009 aga jätkab maja esimesel korrusel tööd kõrgema kunstikooli skulptuuriosakond.


Hoone projekteerija on arhitektibüroo Künnapu ja Padrik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles