Ahhaa maja ehitus käib täies hoos

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Ahhaa keskus ja Tigutorn.
Tulevane Ahhaa keskus ja Tigutorn. Foto: Internet

Tähetorni hea koostööpartner teaduskeskus Ahhaa ehitab Aura veekeskuse, Tartu bussijaama, Emajõe ning Zeppelini vahelisel alal maja, mille ehitust teaduskeskuse Ahhaa juhataja Tiiu Sild iseloomustab kui mühinal ehitamist. Eilseks oli ehituse algusest möödas täpselt üks kuu. «Auk on tohutu suureks kasvanud ning puurvaiu pannakse,» rääkis Sild.




Ehitustöödest teeb Tigutorni paigaldatud aegvõtte kaamera iga minuti järel pildi, millest hiljem  tuleb film. Praeguseks on salvestatud tunni jagu materjali. Kokku tuleb Silla sõnul kaadritest filmimaterjali umbes 80 tundi.



Filmi näidatakse avalikkusele siis, kui nii maja kui film päris valmis saavad. Maja kavandatud valmimisaeg on 2010. aasta detsember. Sild avaldas lootust, et hoonele pannakse nurgakivi juba tänavusel teadmistepäeval 1. septembril, mis on ühtlasi teaduskeskuse Ahhaa 12. sünnipäev.



Tartu Ülikooli tähetorniga umbes samaaegselt avatav Ahhaa keskus kavatseb jätkata praegust koostööd. Renoveeritud tähetornis hakkab teaduskeskus eksponeerima interaktiivseid kosmosega seotud eksponaate. Samal ajal loodetakse aga tähetorni osalust Ahhaa uue maja planetaariumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles