Vabakund püüab viia volikokku erakonnaväliseid linlasi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised. Illustreeriv foto.
Valimised. Illustreeriv foto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valimisliit Vabakund avalikustas eile oma valimisprogrammi Tartus. Vabakunna eesmärgiks on viia Tartu volikokku erakondadega mitte seotud linlased, muuta linnajuhtimine avatuks ja inimkeskseks ning vabaks kitsa kildkonna erahuvidest.

Meediakanalitele läkitatud pressiteates kinnitab valimisliit, et igaühel peab olema võimalus osaleda linnajuhtimises ja sellele ka tagasisidet anda. Üha uute arengukavade kirjutamise ja lubaduste andmise asemel tuleb lubatu kriitiliselt üle vaadata ja lubadused täita või avalikult põhjendada, miks seda teha ei saa, seisab valimisliidu pöördumises.

Vabakund tahab muuta Tartu moodsaks vabalinnaks, kus kohalikud otsused sünnivad sõltumatult keskvõimust. Linlaste ja vabakondade osalusel tahetakse muuta Tartu rahvusvaheliselt atraktiivseks siin õppimiseks, töötamiseks ja elamiseks. Elujõulise ja rohelise, uusi teadusuuringuid arvestava linnakeskkonna saavutamiseks tuleb linna arendada tervikuna koostöös Tartu kogukondade ja ülikoolidega, lisatakse teates.

«Vabakunna trump on selgelt alternatiivne mõtteviis ja rohujuuretasandi kompetentsus - kõik me lubadused tõusevad selle pinnalt, millega oleme linlastena ka seni tegelenud,» ütles Vabakunna ridades kandideeriv Gea Kangilaski.

Vabakunna valimisprogrammi leiab valimisliidu kodulehelt. Vabakunda kuuluvad tuntud tartlastest näiteks Jüri Ginter, Katrin Alekand, Peep Mardiste, Marko Kaasik, Dagmar Mattiisen jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles