Suvi segas Tartu ööklubinduses kaarte

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Mitmed suvepuhkust pidanud Tartu ööklubid on saanud omale uued omanikud. Aasta lõpus plaanib ettevõtja Lauri Laubre avada Athena keskuses täiesti uue meelelahutuskoha.

Ülikoolilinna ööelu üks suuremaid muudatusi puudutab klubi Illusion, mille võttis oma meeskonnaga üle Erlend Aav. Pikalt endisesse kaubahalli ööklubi Smile kavandanud ning suviti Pärnus Sunsetis tegutsev Aav ütles, et kuna kaubahalli projekt viibis, otsustasid nad sellest loobuda. Nimelt ootas klubi ligi kaks aastat omale eraldi sissepääsu.

«Smile’iga me enam ei tegele ja seda ei tule,» teatas Aav ning kinnitas, et on suunanud oma energia nüüd Illusioni, mille uue hooaja avapidu peeti augusti eelviimasel nädalal. Ta märkis, et suurt kannapööret klubis ei plaanita ning ka ööklubi nimi jääb samaks.

«Kogemused näitavad, et nimemuutus pole see, mis hakkab inimesi sinna kohta tõmbama. Üritame pigem uue ideoloogia ja uue turundusega. Need üritused, mis ei toiminud, jätame välja, ja jäävad vaid need, mis toimivad,» selgitas Aav.

Aava sõnul tullakse välja üritustega, mis omavad kõlapinda üle riigi. Näiteks Kristjan Hirmo tuleb oma Hirmo Faktoriga ning Raivo Pedanik ehk Bad J oma sarjaga. Jäävad ka Maido Mölsi ehk DJ Mölsi projektid ning kindlasti Sin City.

«Tahame klubi joont teadlikumaks muuta. Keegi ei teagi, mis seal üldse toimub, ning meie soov on seda mingite nüanssidega muuta,» ütles Aav. Klubi on lahti kolm päeva nädalas: kolmapäeviti, reedeti ja laupäeviti.

Haare laienes

Suvega on uue omaniku saanud ka Turu tänaval tegutsev ööklubi Ahi ning samas majas töötav söögikoht Sumin. Mõlema operaatoriõigused kuuluvad nüüd ettevõtja Andres Paasile, kelle käes on ka Narva maanteel asuv ööklubi Tallinn ja Vanemuise teatris tegutsev Shakespeare’i kohvik.

«Olen terve elu selle asjaga tegelenud ja see on rohkem elustiili küsimus,» põhjendas Paas oma sammu. Uus omanik toob kaasa ka muudatusi, kuid need puudutavad rohkem söögikohta.

«Meil on plaanis teha sinna täisväärtusliku toiduga köök. Kui on pastad, siis need on täisterapastad, ja kui on magustoit, siis kasutame rafineerimata suhkrut ja mett. Ja meil pole külmutatud tooteid, vaid jahutatud kala ja liha,» kirjeldas Paas, kelle soov on propageerida teadlikku toitumist.

Ööklubi poolel on suurim muudatus vanusepiirang, mis tõuseb ilmselt 21 eluaastani. «See pole veel otsustatud, aga selline mõte on läbi käinud,» ütles Paas. Ka ööklubi programm on pigem suunatud vanemale generatsioonile. Klubi avatakse sel reedel, kui esineb ansambel 2 Quick Start.

Midagi teistmoodi

Selle aasta lõpus avab Tartus tõenäoliselt uksed täiesti uus meelelahutuskoht, mida kavandatakse Athena keskusesse. Küütri tänava ajaloolised ruumid on antud rendile osaühingule Kaks Ühes, mille omanik on pealinna staažikas meelelahutusärimees Lauri Laubre.

Tartu Postimehe andmetel on rendileping sõlmitud kümneks aastaks ning uus koht tuleb mitmefunktsiooniline ehk seal tegutseb ööklubi, karaokebaar ning toimuvad ka suuremad kontserdid.

Laubre ise polnud veel valmis oma plaane avalikult kommenteerima. «Praegu pole töö veel selles faasis. Kuna tegemist on üsna keerulise majaga, siis ei ole mul praegu midagi sellist öelda, mida hiljem ei peaks muutma hakkama,» sõnas ta.

Laubrel on enda sõnul igasuguseid mõtteid, kuid ta ei teadnud veel, milliseid muudatusi muinsuskaitseamet majas teha lubab. «Plaanid on head, aga neid ei saa kahjuks veel kommenteerida,» lausus ta ning pakkus, et uue koha uksed avatakse aasta lõpuks.

Tartu meelelahutusmaastikule hinnangut andes jäi Laubre tagasihoidlikuks: ta lausus, et ei oska öelda, kas konkurents on suur või väike.

«Kõrvaltvaatajale tundub, et ruumi on küll midagi põnevat teha. Minu meelest rabeletakse liiga ühes segmendis. Näiteks ööklubisid on selgelt liiga palju ning meie üritame seda segmenti vältida või vähemalt teha midagi teistmoodi,» rääkis ta.

Shooters kolis

Möödunud nädalal tegi pärast suvepuhkust uksed lahti ka diskobaar Shooters, mis on kolinud Poe tänavalt endisesse Kink Kongi klubi ruumidesse Vallikraavi tänavas.

Shootersi tegevjuht Endrik Eller ütles, et kolimise tingis vajadus sobilikemate ruumide järele. «Otsustasime kolida, kuna leidsime meie tegevuseks sobivamad ruumid. Vanad ruumid olid kohmakad ja liiga suured,» märkis ta.

Tartu Postimehele teadaolevalt oli kolimise üks põhjusi ka see, et baari klientuur häiris majaelanikke. Uues baaris on rohkem istumiskohti, kuid inimesi mahub sinna sama palju kui vanasse.

Suuremate muudatusteta jätkavad Atlantis, Vabank ja Maasikas. Viimase juhatuse liige Allan Tull märkis, et kuigi Maasikas on nädalalõppudel avatud, käib seal praegu remont, mis peaks valmis saama 21. septembriks.

«Kogu sisu läheb uuendamisele, alustades värvidest ja tapeetidest. Liigutame ka mööblit ja muudame DJ-puldi asukohta. Kõik käib jooksvalt ja jupi kaupa,» lausus ta.  

Vabanki klubi administraator Marju Paal ütles, et nemadki plaanivad sügisest programmis muudatusi. «Programm on tihedam ja korraldame erinevaid üritusi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles