Tartu ettevõte Fortumo.com alustas tegevust Poolas ja Taiwanis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortumo.com juhatuse liige Rain Rannu.
Fortumo.com juhatuse liige Rain Rannu. Foto: Margus Ansu.

Tartus arendatav SMS-teenuste isetegemise portaal Fortumo.com alustas SMS-maksete pakkumist Poolas ja eksootilises Taiwanis.


Põhjamaade ja Ida-Euroopa internetiettevõtjate seas populaarne SMS-teenuste isetegemise portaal Fortumo.com tegi oma teenuse võimalikus ka Poolas ja Taiwanis. Ettevõte lubab lähikuudel teenuse käivitada veel teisteski atraktiivsetes riikides.

«Internetiettevõtted on viimastel aastatel hakanud Ida poole vaatama, kes kaugemale, kes lähemale. Kuna paljud portaalid kasutavad tulu teenimiseks SMS-teenuseid, siis on Fortumo sellistele firmadele laienemisel loomulikuks partneriks» ütles Fortumo juhatuse liige Rain Rannu.

Fortumo laseb igaühel teha mobiiliteenuse viie minutiga ja ilma erioskusi vajamata. Praegu on teenuseid võimalik luua lisaks Eestile Rumeenias, Bulgaarias, Serbias, Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Lätis, Leedus, Tšehhis, Poolas, Hiinas, Malaisias ja Taiwanis.

«Poola oma 38 miljoni elanikuga on vaieldamatult üks internetiettevõtjate seas atraktiivseim riik Ida-Euroopas, Taiwan seevastu on tuntud oma innovaatilise ettevõtluskeskkonna ja tehnoloogialembusega,» ütles Fortumo tegevjuht Martin Koppel. "Oleme veendunud, et mõlemad riigid oma eripäradega pakuvad palju võimalusi ka väiksematele internetiettevõtetele," lisas Koppel.

Fortumo peamisteks klientideks on internetipõhised suhtlus-, info-, meelalahutus-, ja ärikeskkonnad ning internetiportaalid, aga ka raadiojaamad, kohalikud ajalehed ning reklaamifirmad, kes on praeguseks hetkeks viieteistkümnes riigis loonud pea aegu 60 000 teenust.

Fortumo võimaldab ilma tehniliste oskusteta luua lihtsalt SMS-teenuseid: infosõnum, SMS kampaania ja SMS-chat veebilehele, videomaksustamise teenus. Samuti on veebilehe omanikul võimalik programmeerida oma SMS-teenus ja Fortumo abil selle kasutamise pealt tulu teenida.

Fortumoga liitumine on tasuta. Teenusepakkuja teenib iga tema tehtud teenusele saadetud sõnumi pealt sõltuvalt riigist 40-60% tulu.

Fortumo.com portaali haldav Fortumo OÜ on Eesti juhtiva mobiiliteenuste pakkuja Mobi Solutions OÜ (mobi.ee) tütarettevõte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles