Maalid valmisid kolmel aastal Belgias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avas kunstiühing Pallas Tartu kunstimaja monumentaalgaleriis Margus Meinarti maalide näituse «Mitmetahu(ka)line».

Kunstniku andmeil on näituse tööd valminud aastail 2011–2013 Belgias. Valik esitab Pallase esimehe Enn Lillemetsa sõnul kolme tahku, mida liidab tugevalt kokku värvimõju. Need on portreed, aktid ja abstraktid.

«Lähedaste ja sõprade portreed, säälhulgas autoportreed, tabavad iseloomu ja meeleolu värvilaigu kaudu,» selgitas Lillemets. «Aktid astuvad esile, varjust valgusesse ja vastupidi, nii jämeda kontuurina kui ka mosaiikse värviliigendusena. Enam kui varem naudib kunstnik puhttinglikke ja meeli puhastavaid kujutlusi.»

Kunstnikuhariduse on Margus Meinart saanud Tartus Konrad Mäe ateljees. Tema seni mahukaim ja tuumakaim, 72 maalist koosnev väljapanek oli hiljuti Brüsselis, Eesti esinduses Euroopa Liidu juures.

Näitust «Mitmetahu(ka)line» saab Tartu kunstimajas (Vanemuise 26) vaadata 22. septembrini. Niisama kaua on võimalik minna kaema sealsamas väikses saalis Edith Karlsoni näitust «Drama is in your head / Draama on sinu peas», mis avati samuti eile õhtupoolikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles