Revalia Tartu osakonnast kasvas välja Prestige

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Parmas.
Martin Parmas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Revalia Tantsukooli Tartu osakonnast on sel suvel välja kasvanud tantsukool Prestige. Kooli peatreener Martin Parmas selgitas, et kui kuus aastat tagasi tegi üle-eestilise tantsukooli juhataja Merle Klandorf talle ja Kaisa Ojale ettepaneku Revaliale Tartu osakond luua, siis võtsid nad väljakutse vastu.

«Treenerikogemust oli meil tol ajal piisavalt, aga osakonna juhtimist ja kõigi treeninguväliste asjadega hakkamasaamist õppisime tasapisi oma Tallinnas asuva peamaja toel,» rääkis ta. «Aasta-aastalt jäi side Tallinnaga aga järjest nõrgemaks ning lõpuks tegutsesime praktiliselt autonoomsetena. Jõudsime vastastikusele arusaamisele, et aeg iseseisvumiseks on küps. Tantsukooli Prestige asutamiskuupäevaks sai 28. juuni 2013.»

Küsimusele, miks just niisugune nimi, vastas Parmas, et võistlustants on olemuselt elitaarne spordiala ning kindlasti on hea tantsuoskus ka prestiižne. «Samuti võistlevad meie sportlased väljaspool Eestit ning on hea, kui nimi on kõikjal lihtsalt hääldatav ja arusaadav,» sõnas ta.

«Loomulikult hoiame oma õpetuses soliidset joont ning kujundame ka laste käitumis- ja riietumisharjumustes galantsust ja korrektsust.»

Uues tantsukoolis koolitatakse lapsi alates neljandast eluaastast, töötavad ettevalmistus- ning tantsuspordirühmad. Viiakse läbi ka seltskonnatantsu kursusi nii algajatele kui edasijõudnutele.

«Kõik Revalia Tartu osakonna lapsed tulid uude kooli üle ja seltskonnatantsijate hobiklubi jätkab samuti samas koosseisus,» lausus Parmas.

Vastloodud tantsukool paistab silma selle poolest, et seal pakutakse 4- kuni 6-aastaste laste vanematele võimalust õppida tantsima koos oma lapsega ning tantsuõpet vene keeles.

Hooaja alguseks on värskenduskuuri saanud tantsukooli saal ja riietusruum.

«Hea on see, et me ei pea oma Aardlas asuvat saali kellegagi jagama ja saame seda kasutada kas või ööpäevaringselt seitse päeva nädalas,» rõhutas ta.

Uue kooli treenerite vedada on olnud Eesti karikavõistluste etapp Tartu Karikas, mis on pakkunud tartlastele võimalust näha tipptasemel võistlustantsu ning kujunenud suure osavõtuga rahvusvaheliseks võistluseks. Parmas lisas, et sellele sündmusele on õla alla pannud nii Tartu linn kui mitmed Tartu ettevõtted ning selle korraldamisega tahavad nad samuti jätkata.


Kas teate?

Tantsukool Prestige

Tegeleb võistlustantsuga ning tantsuspordi edendamisega.

Treenerid on Martin Parmas, Kaisa Oja Mehine, Marko Mehine ja Birgit Usin.

Kooli ruumid asuvad Tartus, Aardla 23, II korrusel. Sissepääs maja küljel asuvast metalltrepist.

Uusi lapsi võetakse vastu  4., 5. ja 9. septembril kell 18.

Teavet näeb veebikodus www.prestige.ee või saab kirja teel info@prestige.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles