Jõgeva eksmeerist sai Tabivere vallavanem

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabivere vastne vallavanem Kalmer Lain (vasakul) võtab vastu õnnitlusi volikogu esimehelt Arthur Vaherilt.
Tabivere vastne vallavanem Kalmer Lain (vasakul) võtab vastu õnnitlusi volikogu esimehelt Arthur Vaherilt. Foto: Rannar Raantse

Täna hommikul erakorralisele istungile kogunenud Tabivere vallavolikogu hääletas kolme esitatud kandidaadi seast uueks vallavanemaks Jõgeva endise linnapea Kalmer Laini (Reformierakond).

Lisaks Lainile olid kandidaatidena üles seatud veel Hillar Kalda ja Sirje Simmo. Lain kogus hääletusel 7 poolthäält ja osutus valituks. Hillar Kalda kogus neli toetushäält, Sirje Simmo volikogust pooldajaid ei leidnud.

Valimine leidis aset üsna viimasel minutil, sest pärast senise vallajuhi Riina Jäägeri umbusaldamist juuli alguses tuleb vastavalt seadusele leida mantlipärija kahe kuu jooksul. Vastasel juhul muutub volikogu töövõimetuks.

Vallavanema leidmiseks kuulutas Tabivere volikogu välja konkursi ka varem. Siis laekus 11 avaldust, kelle seast pandi hääletusele kolm kandidaati. Ükski neist ei saanud aga volikogus piisavat toetust.

Kalmer Lain oli Jõgeva linnapea 2009. aastast kuni tänavu jaanuarini, mil volikogu teda umbusaldas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles