Tartu vald otsib Raadi lennuvälja jäätmete likvideerijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristusaktsiooni «Teeme ära!» raames 2008. aastal kogutud jäätmed Tartu linna külje all Raadi lennuväljal.
Koristusaktsiooni «Teeme ära!» raames 2008. aastal kogutud jäätmed Tartu linna külje all Raadi lennuväljal. Foto: Sille Annuk

Tartu vallavalitsus kuulutas välja riigihanke muu hulgas koristusaktsiooni «Teeme ära!» raames 2008. aastal kogutud jäätmete likvideerimiseks Tartu linna külje all Raadi lennuväljalt.

Projekti «Jäätmete likvideerimine Raadi lennuväljalt» rahastatakse keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) keskkonnaprogrammi jäätmekäitluse meetmest ning selle eesmärgiks on likvideerida Reprohver OÜ, endise nimega Utileek Lõuna OÜ pankrotistumise tagajärjel Raadi lennuvälja territooriumile jäänud jäätmed, suunates võimalikult suure osa nendest taaskasutusse.

Likvideeritatvate jäätmete maht kokku on mõõdistuste alusel 22 584 kuupmeetrit ja tööde teostamise aeg on 45 kalendripäeva alates hankelepingu sõlmimisest.

Pakkuja või ühispakkujate kui terviku kolme viimase auditeeritud majandusaasta netokäive peab kokku olema vähemalt 5 miljonit eurot. Pakkuja või ühispakkuja peab omama tööde teostamise õigust, samuti omama jäätmeluba, jäätmekäitleja registreeringut ja jäätmeluba olmejäätmeveoks Tartu maakonnas.

Pakkujal või ühispakkujal peab olema hankelepingu täitmiseks ka vähemalt üks kõrgharidusega teenuse osutamise eest vastutav töötaja, kellel on vähemalt kolmeaastane töökogemus jäätmekäitluse valdkonnas ning kes on olnud projektijuht vähemalt ühe vähemalt 300 000-eurose või suurema maksumusega jäätmekäitlusprojekti juhtimisel.

Hankelepingu sõlmimise kriteeriumiks on madalaim hind ja pakkumisi riigihankel osalemiseks ootab Tartu vald 3. oktoobril kella 11-ni.

Endise Raadi lennuvälja territooriumile kogus ligikaudu 13 000 tonni prügi Utileek Lõuna OÜ, mis 2011. aastal pankrotistus. Ehkki ajakirjandus tavatseb nimetada seda «Teeme ära!» koristustalgutel kokku kogutud prahiks, moodustab 2008. aasta koristusaktsiooni käigus kogutu prügikuhjast vaid osa. Prügi käitlemist on raskendanud tõik, et prahihunnikud on Utileek Lõuna OÜ pankrotivara.

Viimane suurem prügipõleng toimus Raadil 24. juuni varahommikul. Ületuleval aastal peaks praeguse prügila läheduses valmima Eesti Rahva Muuseumi uus hoone.

Raadi lennuvälja puhastamise eeldatav maksumus on 580 000 eurot, millest riik maksab 520 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles