Emajõe karika võitis Kregor Zirk

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. Emajõe karikavõistlus avaveeujumises.
4. Emajõe karikavõistlus avaveeujumises. Foto: Malle Elvet

Möödunud reedel peetud neljanda Emajõe karikavõistluse ujumises võitis 14-aastane tartlane Kregor Zirk Ujumise Spordiklubist. 1,6-kolimeetrise distantsi läbis ta ajaga 17.29,2.

Zirkile järgnes Bruno Nopponen, kes jäi võtjast maha kaheksa sekundit. Kolmas oli Zirki klubikaaslane, samuti alles väga noor ujuja, Sander Paavo, kes jõudis finišisse võitjast umbes 14 sekundit hiljem.

Seekordse ujumise starti tuli kohale rekordarav ujujaid - 88. Et päev hiljem toimus Elvas Verevi järves avaveeujumise hooaja viimane etapp, siis saabus reede õhtul Tartusse ujuma rohkesti pikamaaujujaid kogu Eetist. Arvukalt tulijaid oli U-klubist, samuti Lätist Valmierast. 1,6 km rajal ujus ka üks Itaalia neiu.

Naisi oli vees 33. Vanim ujuja oli tartlane Vello Matto (77), noorim Rihard Viherpuu (10) Viimsi veeklubist.

Päev hiljem peeti Emajõel avaveeujumist ka 150 meetri pikkusel sprindidistantsil. Starti tuli 64 sportlast, kelle seas 24 naist.

Üldjärjestuses esimeseks sel suvel mitmel avaveeujumisel domineerinud Andres Olvik ajaga 1.02,36. Vaid ühe kümnendikuga jäi talle alla Andri Aedma Tartu Ujumisklubist. Kolmas oli Alar Lodi Ujumise Spordiklubist.

Naistest võidutses Julia Kurbat Audentese klubist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles