Gert Kullamäe: mängujuht peab olema ründava orientatsiooniga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincent Simpson (11) Slovakkia meeskonna Komarno särgis.
Vincent Simpson (11) Slovakkia meeskonna Komarno särgis. Foto: www.mbkkom.sk

TÜ/Rocki korvpallimeeskond valis uue hooaja mängujuhiks ameeriklase Vincent Simpsoni.

Rocki peatreener Gert Kullamäe ütles, et Simpson leiti läbi agentide. «Eks sai vaadatud mitmeid mängujuhte, kel kõigil erinevad hinnad. Lõpuks otsustasime tema kasuks. Hea meel on selle üle, et ta on Euroopas mänginud. Tulnud ju samast kohast, kust Justin Ingram eelmisel aastal ehk Ungarist ja lõpetas hooaja Slovakkias,» rääkis Kullamäe.

Simpsoni tugevaimaks küljeks märkis Kullamäe head pallikäsitlusoskust ja rünnakut. «Minu treenerikreedo on see, et mängujuht peab olema ründava orientatsiooniga. Et suudaks ka punkte teha, mitte ainult ei söödaks. Peab suutma ise olukordi luua ja ma usun, et ta on selleks võimeline. Aga eks kõik selgub kohapeal. Praegu peab olema rahul,» kommenteeris peatreener.

Kullamäe sõnul võib Simpsonit võrrelda Rocki eelmise hooaja mängujuhi Justin Ingramiga. «Otsisimegi temasuguse ampluaaga mängijat, aga kuna Justini hind eelmise hooajaga tõusis, siis teda me enam palgata ei saanud. Meil on väga selged numbrid ees, mida peame jälgima ja valikut ei ole lihtne teha. Aga ma usun ja loodan, et see valik õigustab ennast,» sõnas Kullamäe.

Simsoniga sõlmiti leping teisipäeval ning lähipäevil peaks ta saabuma juba Tartusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles