Fotograaf Johannes Pääsuke leidis järgijaid 96 aastat hiljem

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Pääsuke 1909. aastal.
Johannes Pääsuke 1909. aastal. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Eesti Rahva Muuseumi peaarhivaar Tiina Tael ja teadur Piret Õunapuu läbivad sel nädalal fotograaf Johannes Pääsukese ja tema kaaslase Harri Volteri jälgedes, korrates nende pea sajanditagust matka mööda Eesti rannikut.


Pääsuke alustas Narvast, läks Kundas rongile ja käis läbi ka Loode- ja Lääne-Eesti ranniku. Tael ja Õunapuu matkavad kaheksa päeva jooksul Narva-Jõesuust Tallinna. Teekond mööda põhjarannikut aga kattub väga suures osas, vahendas

Err.ee

.



«Me astusime ikka väga palju mereranda pidi. See on jalale tunduvalt mõnusam kui astuda mööda asfaltteed. Pääsukese ajal asfalti ei olnud ja need külad, kus me oleme käinud, on täpselt Pääsukese jälgedes," rääkis Õunapuu.



Johannes Pääsukese ja Harri Volteri radu matkavad muuseumitöötajad saavad kasutada ka 96 aastat tagasi tehtud märkmeid. Tolle ajaga võrreldes on muutunud nii Eesti maastikud kui ka Eesti elanikud, tõdes Õunapuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles