Rock alustas treeninguid, uusi lepinguid veel pole

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki treeningul osales eile hommikupoolikul kümmekond meest. Kas mõni neist teenib järgmiseks hooajaks Tartu klubiga ka lepingu, peaks selguma lähitulevikus.
Rocki treeningul osales eile hommikupoolikul kümmekond meest. Kas mõni neist teenib järgmiseks hooajaks Tartu klubiga ka lepingu, peaks selguma lähitulevikus. Foto: Kristjan Teedema

TÜ/Rocki korvpallimeeskond alustas nädala alguses taas peatreeneri juhendamisel ühistreeninguid. Uueks hooajaks on leping sõlmitud siiski vaid keskmängija Joosep Toomega.

«Eks lahtisi otsi on endiselt palju, aga hakkasime vaikselt pihta. Treenivad ka need, kes on ilma lepinguta,» lausus meeskonna peatreener Gert Kullamäe ning mainis teiste hulgas Marek Doroninit, Tanel Kurbast ja Valmo Kriisat. Samuti osalesid nädala algusest treeningutel näiteks Kristjan Meister ja Kent-Kaarel Vene.

Kuna lepinguid veel pole, ei soovinud Kullamäe kõiki osalejaid nimepidi üles lugeda. «Siin on igasuguseid. On nooremaid ja vanast kaardiväest. Üsna kirju seltskond. Mul oma poiss  (Kristian Kullamäe – toim) ka siin,» lausus ta ja lisas kohe, et 14-aastast Kristianit ei maksa Rocki uue hooajaga seostada. «Ei-ei, me räägime ikka meeste korvpallist.»

Esimesed kaks nädalat treenitakse Tartus ning seejärel minnakse laagrisse. «Praegu on need, kes on. Ükskõik kus klubis nad mängima hakkavad, eks valmistuma ikka peab,» sõnas Kullamäe. Esimestes trennides käiakse rohkem jooksmas ja jõusaalis, uuel nädala minnakse juba ka pallisaali.

«See on hooaega sisseelamine. Mõni on ennast ka ise suvel vormis hoidnud. Mõni on ravinud vigastust,» rääkis Kullamäe ning viitas Tallinnas viibivale Joosep Toomele, kes käib spordiarst Svea Milleri juures põlvi ravimas.   

Lepingud lõppesid

Küsimusele, miks Rocki komplekteerimine tänavu nii visalt läheb, vastas Kullamäe, et selleks on mitu põhjust. «Eelnevatel aastatel on lihtne olnud, sest olid pikad lepingud, mis jätkusid. Nüüd aga pea kõik lõppesid. Mängijad tahavad omale paremaid tingimusi saada ja eks ka klubi vaatab, kui palju raha on ja kellega saab arvestada. Siin pole midagi kummalist. Paljud klubid on sellises seisus. See on normaalne protsess,» selgitas Kullamäe.

Meeskonna mänedžer Meelis Pastak lisas, et lepingute venimine on mõnelgi puhul tingitud rohkem mängijatest endist. «Näiteks Marek Doronini ja Tanel Kurbase vastu on väidetavalt huvi tuntud ka väljaspool Eestit,» sõnas Pastak.

Ta pakkus, et esimesed uued lepingud sõlmitakse Eesti mängijatega järgmisel nädalal. Peale 20. augustit sõidab meeskond laagrisse ning sinna minnakse vaid nendega, kel lepingud taskus.

Pastaku sõnul käivad ka võimalike välismängijate otsingud, kuid konkreetsed persoonid võivad selguda alles septembris. Mehi otsitakse nii korvi alla kui mängujuhi kohale.

«Aga enne on vaja oma mehed paika saada ja siis vaatame, kust king pigistama hakkab,» märkis Kullamäe, kelle sõnul pole praegu mõtet võõrleegionäridele keskenduda. «Eks hinnadki ju langevad ja meie peame arvestama oma hinnaklassiga,» ütles ta.

Talts, Dorbek ja Arbet

Kullamäe kinnitas Tartu Postimehele ajakirjanduses levinud infot, et Rocki huviorbiidis on veel Janar Talts, Gert Dorbek ja Gregor Arbet, kuid ei soovinud sel teemal rohkem spekuleerida. «Loomulikult on meil nende vastu huvi. Kellel ei oleks. Meil on veel paljude mängijate vastu huvi,» jäi ta napisõnaliseks ja rõhutas, et kommenteerib valikuid siis, kui asi on kindel.

Rocki taustajõududes jätkavad füsio­terapeut Martin Vahimets, füüsilise ettevalmistuse treener Peep Päll ning abitreenerina Toomas Kandimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles