Tartu linnavalitsust üllatas streigi kavandatud kestvus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussijuhtide streik 16. juunil kestis 10 tunni asemel kolm tundi.
Tartu bussijuhtide streik 16. juunil kestis 10 tunni asemel kolm tundi. Foto: Sille Annuk / Postimees

«Meile arusaamatutel põhjustel planeeriti Tartus streiki terveks päevaks, samal ajal kui mõnes teises linnas oli plaanis tunniga hakkama saada. Õnneks lahenes asi kiiresti,» väljendas oma kergendustunnet Tartu abilinnapea Margus Hanson.


Kell 11 läksid kõik bussid uuesti sõitma. Lisaks sellele olid ka kella 8 ja 11 vahel osad liinid siiski bussidega kaetud, vahendas Reporter.ee videolõik.



«45-48 bussist, mida on päeval vaja liinivõrgu katmiseks, olid 16 bussi tööl ka siis, kui tegelikult oli streigiaeg,» märkis Hanson telekanalile antud intervjuus.



Abilinnapea sõitis ka ise hommikul kella kaheksa ajal mööda Tartut ringi ning kohtas bussipeatustes mitmeid inimesi, kes olid nõutud, sest neid polnud informeeritud. Hanson tõi ka ise Fi bussipeatusest mõned inimesed kesklinna ära.



Tartus esialgu kella kaheksast hommikul kuni kuueni õhtul transpordi ametiühingu korraldatud streik kestis vaid kella üheteistkümneni. Korraldajad leidsid, et streik õnnestus, kuna nad tegid ennast nähtavaks ning see annab võimalusi jõuda osapooli rahuldavate kokkulepeteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles