Anne kanalis vohab ohtlik bakter

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevitajad Anne kanali ääres.
Päevitajad Anne kanali ääres. Foto: Anni Nöps / Postimees

Terviseameti andmetel ei vasta Anne kanali suplusvee kvaliteet normidele ning seal ujuda pole soovitatav.

Terviseamet võttis 29. juulil veeproovi ning selle järgi on suplusvees sooleenterokokkide hulk lubatust suurem.

Sooleenterokokid on tavalised ja levinud bakterid, kes elavad inimeste ja teiste soojavereliste loomade soolestikus. Enamik nende bakterite vorme on ohutud, kuid nende hulgas võib esineda ka mikroorganisme, kes võivad põhjustada näiteks seedetrakti haigusi.

Kindlasti peaks ujumist vältima need, kel on lahtisi haavu, sest haavade kaudu võib kergesti nakatuda.

Terviseameti Lõuna talitluse juhtivinspektori Kaja Laursoo sõnul pole soovitatav Anne kanalis ujuda. «Haigeks võib jääda siis, kui seda vett juua,» ütles ta.

Laursoo sõnul võib Anne kanalis olev vesi tekitada sooleärritust. «Täna võeti uus proov ning esmaspäeval on teada, kas olukord on parem või halvem,» lisas ta.

Rannas on ka ujumist keelav punane lipp ning teabetahvlil terviseameti väljastatud veeanalüüsi tulemused. Laursoo ütles, et kanalisse ujuma minek on iga inimese enda vastutusel. «Inimesi on hoiatatud, täielikult keelata me ei saa,» ütles juhtivinspektor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles