Tasuta parkimistunni küsimus ei jõudnud volikokku

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuline parkimine.
Tasuline parkimine. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kogu Tartu kesklinna tasulise parkimise alal 60 minutit maksuvabaks muutmist ette nägev eelnõu ei jõudnud täna volikogus suures saalis arutelule ja läheb muutmisele, mida toetavad mitmed erakonnad.


Eile õhtul arutas eelnõu ka Reformierakond ja jõudis seisukohale, et tasuta parkimisaega tuleks juurde anda küll, aga mitte kõikjal vana- ja kesklinnas, sest see võiks kaasa tuua tänavaäärsete parklate ummistumise mõnel pool ja sellega töötada vastu eesmärgile, mida seda eelnõu kokku pannes seatud oli.

Parkimiskorra muutmiseks andis olulise tõuke kesklinna ettevõtjate ja ettevõtete töötajate märgukiri, milles juhiti tähelepanu, et olukorras, kus ettevõtted peavad iga päev leidma kokkuhoiuvõimalusi ots otsaga kokkutulekuks, pärsib tasuline parkimine äri arengut.

Linnavalitsuse toetusel läinud nädala teisipäeval volikokku saadetud eelnõu kohtas vastuseisu kohe samal päeval linnamajanduskomisjonis, kus reformierakondlasest hotellijuht Verni Loodmaa ja komisjoni reformierakonna fraktsiooni liikmest juht Toomas Kapp leidsid, et üleüldine ühetunnine tasuta parkimine toob kesklinna autosid täis ning parkimiskoha leidmine muutub raskeks ega soodusta ettevõtjate huvi parkimismajade rajamiseks.

Ka sotsid leidsid, et selline muudatus pole hea, sest toob vanalinna liikluskoormust ja autosid juurde, mis halvendab keskkonda.
Eelnõu vastu võtsid sõna ka rohelised.

Tänane seis oli abilinnapea Margus Hansoni sõnul see, et eelnõu läheb muutmisele ja tasuta tundi ei tule kõikjal, kuid neid tänavaid, kus tasuta tund kehtestatakse, lisandub.

Uus võimalus parkimiskorda muuta on volikogu 2. juuli istungil. Sellisel juhul võiks muudatus jõustuda Hansoni sõnul augustis, sest ka vastavate liiklusmärkide tellimine ja ülesseadmine võtab aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles