Hämaras saalis punab koit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Monko avas Tartus oma teoste näituse.
Marge Monko avas Tartus oma teoste näituse. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kunstimuuseumi viltuses majas saab vaadata Marge Mon­ko väljapanekut «Kuidas kanda punast?». See on tema esimene isikunäitus Tartus.

Avamisel ütles muuseumi direktor Rael Artel, et Marge Mon­ko on eelmise aasta parim Ida-Euroopa noor kunstnik, sest ta võitis Henkeli kunstiauhinna. Sellega kaasneb võimalus teha kaks näitust: üks kunstniku kodumaal ja teine Viini nüüdiskunstimuuseumis Mumok.

Näituse koostasid Artel ja Monko üheskoos. Selle keskne töö on hämaras saalis suurele ekraanile kuvatud video «Punane Koit» (4 min ja 10 sek), mis on filmitud sel kevadel.

Tänavu on valminud ka fotoseeriast ja 1905. aasta Postimehe teemalistest seinakleebistest koosnev «Vaba armastus» ning «8 tundi», mis koosneb fotokollaažidest ja tekstist. Videod «Foorum I» ja «Foorum II» on aastast 2009, nagu ka fotofilm «Nora õed». Plakat «Ma ei söö lilli» on aastast 2011.

Näitust saab Tartus vaadata 25. augustini. Viinis näitab Marge Monko oma töid 25. oktoobrist 2. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles