Elvas selgub Eesti raiemeister

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil raievõistlusel osalejate mootorsaed. Illustreeriv foto.
Pildil raievõistlusel osalejate mootorsaed. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Sel laupäeval peetakse tänavuses metsapealinnas Elvas Eesti raiemeistrivõistlusi. Sae haarab kätte 35 võistlejat. Eesti parimatele pakuvad konkurentsi võistkonnad Soomest, Lätist ja Leedust.

Eesti Metsaseltsi teatel astuvad võistlustulle ka 10 juuniorvõistlejat Luua metsanduskoolist ja kaks Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppurit.

Raievõistlustel võetakse omavahel mõõtu nii metsas kui Elva linnas. Langetamine käib mõistagi metsas, täpsusaagimine, ketivahetus, kombineeritud järkamine ja laasimine aga Elva kesklinnas.

«Kuigi võistluste üldvõitja võib tulla ka külalisvõistkondadest, peab Eesti meister olema siiski kohalik,» rääkis raievõistluste peakorraldaja Mart Kelk. Ta lisas, et kuna eesti võistlejate seas on mitmed maailmameistritiitli võitnud võistkonda kuulunud mehed ja endine individuaalne raie maailmameister Andres Olesk, on siiski suur lootus, et meistrivõistluste üldvõit ja meistritiitel lähevad ühele mehele.

«Sport on sport ja tulemusi ette ennustada ei saa,» nentis Kelk siiski.

Raievõistluste võitja ja Eesti meister selguvad Elvas laupäeva õhtupoolikul. Varasemate võistluste kogemus näitab, et võitja selgub alles pärast viimast ala – laasimist. Eksimine laasimisel võib tähendada paljude punktide kaotust, hea sooritus toob aga palju lisapunkte.

Eesti raiemeistrivõistlused on üheks eelvõistluseks 2014. aasta raie maailmameistrivõistlusetele. Sinna sõitev võistkond pannakse kokku käesoleva ja tuleva aasta nelja raievõistluse punktide põhjal.

Raievõistluste hooaja avas tänavu aprillikuus Maamessil toimunud Kevadkarikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles