Selver avas Tartus seitsmenda poe

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aardla Selveri avamine.
Aardla Selveri avamine. Foto: Selver

Neljapäeva pärastlõunal avas Aardla ja Võru tänava ristmiku lähedal, endise Tarmeko tööstushoonete asemele ehitatud majas uksed Tartu seitsmes Selver, millest sai piirkonna suurim toidupood.

Aardla Selveris on ligi kolm tuhat ruutmeetrit üldpinda, millest 1200 ruutmeetrit võtab enda alla supermarketi müügisaal. Keti avalike suhete juhi Annika Vilu sõnul keskendutakse eelkõige värskele ja rikkalikule toidukaubale, aga poest leiab ka peamisi esmatarbe- ja tööstuskaupu.

Kaupluses on neli tavakassat ja üks infokassa, kus saab maksta nii toidukauba kui ka infoleti toodete, nagu näiteks lotopiletite eest.

Kuu aega varem

Eile lõuna ajal viimaste ettevalmistustöödega tegelenud uue kaupluse juhataja Ille Toomas ütles, et esialgu oli uue Selveri avamine planeeritud juuli keskpaika, kuid ehitaja sai tööd varem valmis ning seetõttu otsustati tuua avamine kuu aega ettepoole.

«Kes siis ei taha jaanipäeva käivet endale saada. Selle nimel olime nõus pingutama meie ja ka meie partnerid,» lausus Toomas, kel täitub Selveri süsteemis juba kümme aastat. Kuna poe avamine toodi varasemaks, jäi ettevalmistusaega vähemaks, kuid sellest hoolimata kinnitas Toomas, et kõik on sujunud.

Uus pood on tehtud Selveri uue kontseptsiooni järgi, mis tähendab mõnevõrra teistsugust sisekujundust. Näiteks kasutatakse nüüd madalamaid külmriiuleid, et koos poodi tulnud klientidel oleks võimalik üksteisega paremini silmsidemes olla. «Inimesed näevad üle riiulite ja ei kaota üksteist ära,» selgitas Toomas.

Müüjate põud

Pauluse kalmistu külje all asuvas Selveris saab tööd kolmkümmend seitse inimest, kelle leidmine polnud kaupluse juhataja sõnul kerge ülesanne. Mõned müüjad, kel elukoht uue poe lähedal, tulid üle Selveri teistest poodidest, kuid ka nende inimeste asemele oli vaja uued leida.

«Aasta jooksul avatakse Tartus mitmeid kauplusi ning turg on headest teenindajatest tühi,» lausus juhataja.

Toomas märkis, et teenindaja töö pole kergete killast ja nõuab paljusid oskusi. «Kes seda tööd pühendunult tahaksid teha, neid on ikka vähe.»

Lisaks Selverile on keskuses ka apteek, lillepood, lemmikloomapood, Peetri Pizza, kalastustarvete kauplus, teise ringi riidepood Sõbralt Sõbrale, kingaparandus ja võtmete valmistamine, keemiline puhastus ning Smartposti automaadid. Kaupluse kõrval on ligi paarisaja kohaga parkla.

Selveri üürileping on sõlmitud Tarmeko Kinnisvaraga ning keskuse ehitas Nordecon AS. Uus kauplus avatakse linnarahvale kell 13.30 ning avanädalal on Aardla Selveris klientidele eripakkumised. Edaspidi on pood avatud hommikul üheksast õhtul kümneni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles